Апелативният съд във Варна потвърди постановената от Окръжния съд в

...
Апелативният съд във Варна потвърди постановената от Окръжния съд в
Коментари Харесай

Потвърдиха ареста на обвиняем в отвличане на 13-годишно момче в Търговищко

Апелативният съд във Варна удостовери постановената от Окръжния съд в Търговище мярка за неотклонение "задържане под стража " по отношение на Нежди А. Той е притеглен към наказателна отговорност за похищение на 13-годишно момче - наследник на дамата, с която 51-годишният мъж до неотдавна живеел на фамилни начала. Деянието било осъществено на 5 септември, когато обвиненият извел детето от вкъщи на родственици на съжителката си, оповестиха от институцията.

Според отбраната, момчето приемало обвинения като собствен татко, защото живеели дружно към 10 години в търговищко село. Процесуалният представител твърди, че свободата на малолетния не е била лимитирана и по отношение на него не е упражнена насила. Адвокатът показа протоколи от разпити на момчето и на различен очевидец.

Апелативната прокуратура не поддържа по-лека мярка за неотклонение. Аргументите са държанието на Нежди А. въпросната вечер, неприятните характеристични данни и справката му за съдимост.

Апелативният съд е решил, че не може да се направи безапелационен извод за истинността на изложеното от детето, с оглед неговото психическо положение. Затова правосъдният състав предложи на органите на досъдебното произвеждане назначение на съдебно-психиатрична експертиза, която да даде изводи за годността му като очевидец. Доказателствата по делото не разколебават обоснованото съмнение, че е налице похищение. Освен това приложената характерност, направена от контрольор на Министерство на вътрешните работи и данните са предишни осъждания за закононарушения срещу личността и срещу собствеността откриват персона с висока степен на социална заплаха. Реална е заплахата Нежди А. да извърши закононарушение, счита актуалната инстанция.

Воден от тези съображения, Апелативният съд показа извода на първата инстанция, че най-тежката мярка за процесуална насила е съответна, и я одобри като вярна и законосъобразна.

Определението на въззивния съд е дефинитивно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР