Апелативният съд във Варна отказа да измени в по-лека мярката

...
Апелативният съд във Варна отказа да измени в по-лека мярката
Коментари Харесай

Апелативният съд във Варна отказа да измени в по-лека мярката за неотклонение на наркодилър

 Апелативният съд във Варна отхвърли да промени в по-лека мярката за неотклонение на обвинен, имал високорискови опиати, оповестиха от пресслужбата на съда. 

Апелативният съд удостовери определение на Окръжния съд във Варна, с което е оставено без почитание искане за изменение на мярката за неотклонение на Виктор И. Той е обвинен за държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции. Мъжът е осъждан за сходно действие – владеене на марихуана.

Защитата на Виктор посочи, че въпреки и осъждан, обвиненият е оправдан. При предходните производства не е обявяван за търсене и не се е отклонявал. Той е аграрни производител и не би се укрил.

Представителят на Апелативната прокуратура напомни, че закононарушението, за което е повдигнато обвиняване, е тежко. Законът планува наказване " отнемане от независимост “ от 2 до 8 години и санкция от 5 до 20 хиляди лв.. Производството е за държане за разпространяване на високорискови опиати: 0,71 г амфетамин, 180,69 г хероин с примеси и 1,08 г марихуана. Иззетите количества и миналата съдимост за същото закононарушение приказват за висока социална заплаха и неприятни характеристични данни на обвинения. Това обуславя нараснал риск от осъществяване на закононарушение.

Съдебният състав на Апелативния съд показа изводите на първата инстанция, че е осъществено тежко съзнателно закононарушение, наказуемо с отнемане от независимост, а обвиненият е съпричастен към него. Потвърждават го конфискуваните движимости, относими към разследваното действие. Въпреки реабилитацията, фактът, че Виктор И. е осъждан за закононарушение от същия тип, сочи високата му социална заплаха. По делото е открито, че той е пренасял опиати от Петрич във Варна с персоналния си автомобил. Друг тип неразрешено вещество и електронна везна са открити в дома му. Тези обстоятелства водят до извод, че не е осъществен еднократен акт, а става дума за стандарт на държание. Освен това Виктор И. има контакти с лица от престъпния контингент, свързани с разпространяването на опиати.

Съдът не откри учредения за изменение на най-тежката мярка за неотклонение, постановена по отношение на обвинения за държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции Виктор И.

Определението на Апелативен съд – Варна е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР