Апелативният съд във Варна наложи наказание „лишаване от свобода“ за

...
Апелативният съд във Варна наложи наказание „лишаване от свобода“ за
Коментари Харесай

Шофьор без книжка, убил човек, бе осъден на 6 години затвор

Апелативният съд във Варна наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 6 години на мъж, карал краден автомобил без брошура и провокирал злополука, при която е умрял един човек, а различен е бил ранен.

Освен това, след случая причинителят на закононарушението е избягал от местопроизшествието. Това оповестиха през днешния ден от пресслужбата на съда в крайморския град. Катастрофата е станала вечерта на 18 октомври 2018 година Осъденият с двама свои познати откраднал автомобил и седнал зад кормилото, въпреки да нямал шофьорска брошура.

Тримата се разходили до Добрич и две села. При връщането им към Варна завалял дъжд, видимостта намаляла поради мъгла. Подсъдимият карал с над 120 километра в час и при нахлуване в завой изгубил надзор над колата. Тя се блъснала в крайпътни дървета и се преобърнала. Двамата пасажери изпаднали от автомобила, единият останал имобилен и бил зарязан, а на идващия ден тялото му било намерено от преминаващи.

Според съда закононарушението на мъжа, карал колата, е с висока степен на социална заплаха. Освен това, той е осъждан шест пъти за разнообразни по тип закононарушения. Решението на Апелативния съд във Варна предстои на обжалване пред Върховен касационен съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР