Апелативният съд пусна от ареста шофьорката, обвинена за катастрофата на

...
Апелативният съд пусна от ареста шофьорката, обвинена за катастрофата на
Коментари Харесай

Адвокатът на Таскова: И шофьорът на автобуса може да е реагирал неадекватно

Апелативният съд пусна от ареста шофьорката, упрекната за злополуката на автомагистрала „ Тракия ”, при която починаха шест души, а повече от 20 души бяха ранени. Цвета Таскова се прибира вкъщи против 5000 лв. гаранция.

В „ Здравей, България ” по Нова Тв нейният юрист Николай Кокинов съобщи, че тя съжалява за случилото се и още е в потрес.

„ Никой естествен човек не желае да се случи сходно нещо и неслучайно законът е квалифицирал това действие като по неволя. По закон при всички случаи тя щеше да бъде освободена след месец и половина ”, посочи Кокинов.

По думите му има единствено оглед на автомобила и занапред следва да бъдат направени експертизи.

„ На този стадий единственото, което е несъмнено, е, че Цвета Таскова е подхванала изпреварване на рейса. Предполагам, че е прекомерно евентуално да има и някаква форма на съпричиняване, защото 1200-килограмов  автомобил мъчно може да изтласка 12-тонен рейс от пътя единствено при един лек удар. Тепърва тези обстоятелства ще бъдат изяснявани от следствие. Твърде евентуално е и водачът на рейса да е реагирал несъответстващо и да е извил кормилото инстинктивно надясно. Засега обаче това са единствено догатки ”, сподели още Николай Кокинов.

Той персонално е видял рейса в канавката с извити надясно гуми, което допуска тъкмо тази теза.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР