Апелативният съд на Армения отмени решението за освобождаване на бившия

...
Апелативният съд на Армения отмени решението за освобождаване на бившия
Коментари Харесай

Бившият президент на Армения Роберт Кочарян остава в ареста

Апелативният съд на Армения анулира решението за освобождение на някогашния президент Роберт Кочарян и издаде публична заповед за ареста му, заяви РИА Новости.


Кочарян беше задържан по обвиняване в узурпиране на властта и потребление на принуждение по отношение на уличните митинги през 2008 година Той беше упрекнат и в „ занемаряване на конституционния ред ” посредством манипулирането на изборите за президент в интерес на своя определен съдружник.

Кочарян отхвърли обвиняванията като „ подправени и политически стимулирани ”. Той може да лежи в пандиза до 15 години, в случай че бъде открит за отговорен за интервенция в изборите през 2008 година в услуга на неговия правоприемник Серж Саркисян, обявиха проверяващите през съда.

Подкрепящите опозиционния претендент Левон Тер-Петросян излязоха на митинг през 2008г., откакто стана ясно, че той е изгубил изборите.

Тогава митингът прерасна в конфликти сред полицията и поддръжниците на Тер-Петросян, като осем протестиращи и двама служители на реда бяха убити.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР