Апелативната спецпрокуратура поиска от Апелативния спецсъд Ценко Чоков да бъде

...
Апелативната спецпрокуратура поиска от Апелативния спецсъд Ценко Чоков да бъде
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска Ценко Чоков да бъде върнат в съда

Апелативната спецпрокуратура изиска от Апелативния спецсъд Ценко Чоков да бъде върнат в ареста. Скандалният някогашен кмет на Галиче сега е с мярка домакински арест, а делото му се гледа на втора инстанция. Снощи обаче Цонков не е бил в дома си, където би трябвало да изтърпява мярката си за неотклонение, а бил в заведение в столичния квартал Драгалевци. По този мотив е формирано и следствие против движимостите лица, които са удостоверили пред съда, че Чоков с тежко влошено здравословно положение.


Вчера Ценко Чоков е имал позволение да напусне домашния си арест, с цел да отиде на ортодонт. Стоматологът обаче се оказал със необичайно работно място.
Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор: Във вчерашния ден в 19:30 часа Ценко Чоков не е бил в дома си, а е бил в столично заведение, където се е хранел и е употребявал питиета. Съставен е бил протокол от съответните полицейски чиновници, направена е и докладна, която е изпратена на профилирания съд.  Българска социалистическа партия може да изискат оставката на вътрешния министър поради Галиче Българска социалистическа партия може да изискат оставката на вътрешния министър поради Галиче
Левицата е подготвена да изиска оставката на вътрешния министър Младен Маринов, в случай че той не освободи освободи началника на РПУ-Бяла Слатина Красимир Йончев...

Ценко Чоков беше пуснат под домакински арест в края на септември поради влошено здраве. Тогава той беше доведен в правосъдната зала на носилка, а движимости лица удостовериха, че подсъдимия се нуждае от няколко интервенции.

В началото на ноември му е направена втора медициска експертиза.
Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор: И съгласно която Ценко Чоков е в толкоз тежко здравословно положение, че даже е налице съображение за прекъсване на производството.  Имуществото на някогашния кмет на Галиче Ценко Чоков е запорирано Имуществото на някогашния кмет на Галиче Ценко Чоков е запорирано
Имуществото на някогашния кмет на Галиче Ценко Чоков е запорирано, заяви ръководителят на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на незако...

Фактът, че във очевидно положително здраве Чоков през вчерашния ден е бил на заведение е мотив прокуратурата да стартира следствие за възпрепятстване на правораздаването против движимостите лица създали втората експертиза. Ценко Чоков към този момент беше наказан на първа инстанция за похищение, побой и палеж на четири и половина години затвор. През последните два месеца в Галиче напрежението още веднъж се увеличи. Първо беше запален дома на очевидец против Чоков, а преди дни и на различен негов конкурент.
Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор: Напълно допустимо е тези събития, които са настоящи все още в Галиче да се дължат на неговия престой отвън следствения арест.
Очаква се настояването на прокуратурата за задържането на Ценко Чоков да бъде гледано от Апелативния спец-съд на следващия ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР