Апелативната прокуратура във Варна взе на специален надзор досъдебното производство, ...

Апелативната прокуратура във Варна взе на специален надзор досъдебното производство,

Пожарът в Рояк е под специалния надзор на апелативната прокуратура във Варна

Апелативната прокуратура във Варна взе на специфичен контрол досъдебното произвеждане, формирано по отношение на пожарa, зародил в дом за възрастни хора в с. Рояк, общ. Дългопол, при който починаха девет души, предава БГНЕС.Още по темата24 ное 2021 06:224623 ное 2021 13:356

По реда на специфичния контрол, заради фактическата и правна трудност на случая, както и заради значимостта му за обществеността, контролен прокурор от Апелативна прокуратура – Варна поема методическата и организационна помощ при воденето на следствието. Целта е качествено осъществяване на дейностите по доказване и документиране на всички обстоятелства и условия по случая в избраните от закона периоди.

Сигналът за случая постъпил на 22 ноември 2021 година, към 18:00 часа. Според първичната информация огънят тръгнал от подпокривното пространство на постройката.

Под управлението на Окръжна прокуратура - Варна, с дейното присъединяване на чиновниците от ОД на Министерство на вътрешните работи в града, работата по следствието на аргументите и събитията за пораждане на тежкия случай и на аргументите, довели до гибелта на възрастните хора, не престава. Назначени са пожаро-техническа, електро-техническа и съдебно-медицинска експертизи.

Източник: dnes.bg
PromoMall.bg