Апелативната комисия към БФС редуцира наказанието на Левски за ексцесиите

...
Апелативната комисия към БФС редуцира наказанието на Левски за ексцесиите
Коментари Харесай

БФС пожали Левски

Апелативната комисия към БФС редуцира наказването на Левски за ексцесиите на Националния стадион " Васил Левски " в дербито с ЦСКА. Първоначално " сините " бяха глобени с 4000 лв. и отнемане от домакинство за един мач. От клуба обаче апелираха наказването и приканиха последователите си да посетят идващия домашен дуел с Ботев Пд.
В последна сметка Апелативната комисия промени наложеното от Дисциплинарната комисия наказване и вместо целия стадион, ще бъде затворен единствено Сектор А, като това не включва ВИП зоните и ложите.
" Официален документ, доказващ степен на отчасти засягане или пострадване на служебно лице, не е бил показан пред Апелативната комисия (АК). Дисциплинарната комисия (ДК) всъщност все още на гледането е взела вярно решение при наличните доказателства. Ние искахме спомагателни доказателства и всевъзможни други показания. При установяването на незначителни пострадвания, които не могат и да бъдат потвърдени. Лекарят, който е бил на срещата, е предложил обзор на физиотерапевта (на ЦСКА), само че той е бил отхвърлен. Отказал е всевъзможен обзор. ДК и АК работят на правилото на съдилищата. Последствията би трябвало да бъдат открити образно. Когато няма по какъв начин да ги докажете, става " дума против дума ".
За хвърлените предмети и бомбите има наказания. АК удостовери в огромна част решенията на ДК. Доказателствата би трябвало да бъдат безспорни. Как може нито едно видео да не потвърди пострадвания. На фотографията не може да се познае какво има на този крайник. Да, има хвърлен предмет и пиротехнически средства, за които има наказания. Физиотерапевтът сподели, че това не е обикновено и не би трябвало да има такива прояви. Ако прочетем отчета за произшествия, ще видите, че на няколко места е казано, че са хвърлени голям брой предмети от Сектор А. Именно поради това АК затваря Сектор А ", аргументира се ръководителят на АК Валери Апостолов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР