Апелативен специализиран наказателен съд отмени присъда на Специализиран наказателен съд

...
Апелативен специализиран наказателен съд отмени присъда на Специализиран наказателен съд
Коментари Харесай

Условна присъда за Румен Овчаров заради Мини Бобов дол

Апелативен профилиран углавен съд анулира присъда на Специализиран углавен съд по НОХД № 1635/2019 година и вместо нея постанови нова, с която призна подсъдимия Румен Овчаров за отговорен в осъществяване на умишлена занемареност по чл.219 ал.4 вр. ал.3 вр. ал.2 от Наказателен кодекс, от която са настъпило обилни вреди в размер на „ Мини Бобов дол “ в размер на 2 659 040,60 лева, като го оправда за разликата до 24 455 474,80 лева

На учредени чл.54 от Наказателен кодекс на подсъдимия Овчаров е наложено наказване „ Лишаване от независимост “ за период от две години, чието осъществяване е отсрочено за период от четири години.

На съображение чл.37 ал.1 т.6 от Наказателен кодекс подсъдимият Овчаров е лишен от правото да заема държавна служба в органите на държавната власт за период от три години.

На съображение чл.37 ал.1 т.7 от Наказателен кодекс подсъдимия Овчаров е лишен от правото да упражнява активност, обвързвана с бранене и ръководство на непознато имущество за период от три години.

Със същата присъда подсъдимата Ана Янева е приета за невиновна и оправдана по обвиняването за осъществена умишлена занемареност по чл.219 ал.4 вр. ал.3 вр. ал.2 вр. чл.26 ал.2 от Наказателен кодекс от която са породени вреди в размер на 28 174 082,08 лева

Със същата присъда подсъдимият Пламен Евтимов – изпълнителен шеф и член на Съвета на шефовете на „ Мини Бобов дол “, е приет за отговорен за осъществяване на умишлена занемареност по чл.219 ал.4 вр. ал.3 вр. ал.1 от Наказателен кодекс и от това са последвали обилни вреди за предприятието в размер на 2 681 733,30 лева, като го оправда за разликата до 29 151 145,18 лева

На учредени чл.54 от Наказателен кодекс на подсъдимият Евтимов е наложено наказване „ Лишаване от независимост “ за период от две години, чието осъществяване е отсрочено за период от четири години.

На съображение чл.37 ал.1 т.6 от Наказателен кодекс подсъдимият Евтимов е лишен от правото да заема управителна служба в държавно дружество, корпорация и социална организация за период от три години.

На съображение чл.37 ал.1 т.7 от Наказателен кодекс подсъдимия Евтимов е лишен от правото да упражнява активност обвързвана с бранене и ръководство на непознато имущество за период от три години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР