Апартаментите и гаражите закупени от председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев

...
Апартаментите и гаражите закупени от председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев
Коментари Харесай

Шефът на КПКОНПИ не е декларирал 249 292 лв платени за имоти

Апартаментите и гаражите закупени от ръководителя на КПКОНПИ Пламен Георгиев и брачната половинка му през 2012 и 2017 година са вписани в имотните му заявления на доста по-ниски цени, в сравнение с цените, на които са закупени и отразени в Имотния указател, написа Биволъ.
Несъостветствията са забележими като се сравнят данните, декларирани пред Имотния указател с данните в декларациите на Георгиев подадени през 2013, 2015 и 2017 година, които са на формалния уебсайт на КПКОНПИ.

Така през 2012 година Пламен Георгиев Димитров заявява апартамент с две паркоместа в кв. Гео Милев за 207 318 лева, само че съгласно Имотния указател за парцелите е платено 264 310 лева Разликата е 56 992 лева

Две години по-късно Георгиев придобива гараж и го заявява за 6 845 лева Но вписаната цена в Имотния указател е 17 157,7 лева Разликата е 10 312 лева

През 2017 година Пламен Георгиев и брачната половинка му получават апартамент 156 кв. м. за 452 785,7 лева и гараж за 42 133,8 лева Но в имотната му декларация е вписана друга цена: апартамент за 293 374 лева и гараж за 19 558 лева

Това прави общо 249 292,5 лева, които се губят от декларациите на основния герой с корупцията.

По-рано уеб сайтът Фрогнюз пресметна, въз основата на обществените заявления на Пламен Георгиев, че заявените цени на жилищата са под пазарните. Оказва се, обаче, че казусът на Георгиев е различен. Сметнато на квадратен метър Георгиев е платил даже повече от пазарната цена на парцелите в региона, съгласно данните в уеб страницата imot.bg.

Но Пламен Георгиев в този момент би трябвало да изясни за какво не е заявил цялостните суми, платени за парцелите, както и произхода на приходите за тези заплащания, които са съответно отразени в Имотния указател по този начин, както попадат в нотариалните актове.

Стои и въпросът кой може да проверява шефа на органа, който би трябвало да проверява тъкмо такива несъответствия сред заявеното и действителните суми, които са платени за жилищата.

Самият основен прокурор Сотир Цацаров преди да встъпи в служба също беше компрометиран от Биволъ в обявление на парцели на 1/1000 част от действителната им цена.

Пламен Георгиев беше персонално предложение на Цветан Цветанов за началник на новата антикорупционна комисия, като Бойко Борисов го поддържа. Като прокурор, Георгиев стана прочут с това, че приключи инспекцията по делото “Ало, Ваньо”, за диалозите сред Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов, в който диалог Борисов подрежда на Танов да спре инспекция в завода на “Мишо Бирата”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР