Апаратурата е разработена от най-реномираните световни производители специално за педиатрични

...
Апаратурата е разработена от най-реномираните световни производители специално за педиатрични
Коментари Харесай

Кметът подписа договорите за високотехнологична медицинска апаратура за Детската болница в Бургас

Апаратурата е създадена от най-реномираните международни производители особено за педиатрични пациенти

Кметът Димитър Николов подписа договорите за доставка на високотехнологична здравна инсталация, нужни за работата на клиниките и отделенията на изграждащата се сега Многопрофилна болница за интензивно лекуване на детски заболявания „ Света Анастасия “ в Бургас. Най-големите американски компании за здравно съоръжение и немската “Сименс ” ще доставят модерното съоръжение.

„ Децата не са просто „ дребни възрастни “ и тяхното лекуване изисква специфични познания и умения –  от характерни грижи от страна на лекарите и сестрите до профилирана техника, която да регистрира разликите в лекуването им. Затова през днешния ден направихме следващата сериозна стъпка по пътя към създаване на профилираната детска болница в Бургас “, показа кметът Николов. 

Апаратурата е създадена от най-реномираните международни производители на здравна инсталация особено за педиатрични пациенти, като се регистрират особеностите на детската анатомия и характерните потребности в грижата за дребните пациенти – с обезпечена по-голяма точност в осъществяването на процедурите, по-ниско дозово облъчване (при образната диагностика), намален звук и по-кратко време за проучване, както и обезпечена по-дружелюбна среда за обзор и лекуване, постигана посредством външния дизайн на оборудването и на пространствата.

Оборудването от последно потомство ще разреши използване на оптимални решения в процеса на диагностика, консултиране и лекуване на пациентите, както и в цялостното ръководство на болничните системи. 

Доставката на част от оборудването ще започва от началото на 2025 година, като дружно с това ще стартира и образованието на екипите, които ще работят с него и ще поставят грижи за пациентите на Многопрофилната болница за лекуване на деца със 133 кревати и мултипрофилно педиатрично незабавно поделение. За лекарите и сестрите в обособените клиники и отделения ще бъде обезпечена опция за в допълнение образование при нужда, в това число и в задгранични педиатрични лечебни заведения за гарантиране добра грижа за пациентите на детската болница в Бургас.

Професионализмът на лекарите в лечебното заведение, благодарение на модерните технологии и дигитализацията на процесите, ще обезпечат надеждност, сигурност и по-високо качество на здравната грижа за децата в Многопрофилна болница за интензивно лекуване на детски заболявания „ Света Анастасия “ в Бургас.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР