Антверпен. Прокуратурата на Антверпен (Белгия) обяви началото на разследване на

...
Антверпен. Прокуратурата на Антверпен (Белгия) обяви началото на разследване на
Коментари Харесай

AFP: Белгия започва разследване на кибератака, която възпрепятства енергийните доставки в ЕС

Антверпен. Прокуратурата на Антверпен (Белгия) разгласи началото на следствие на огромна хакерска атака против пристанищна инфраструктура, по-специално в пристанището на Антверпен. Това заяви в четвъртък AFP , базирайки се на представител на прокуратурата.

Агенцията също по този начин заяви, базирайки се на представител на застрахователна компания в Ротердам (Холандия), че с изключение на пристанището в Антверпен, както и редица пристанища в страните от Европейски Съюз са били изправени пред огромна хакерска атака, която засегна по-специално петролни терминали, като по този метод блокира част от енергийните доставки за Европа.

Белгийското списание Tijd заяви в сряда, базирайки се на свои източници, че основаната в Гент компания Sea-Invest, която е един от най-големите в света оператори на пристанищни терминали, в това число в пристанището на Антверпен, е била подложена на солидна хакерска атака, която е деактивирала забележителна част от компютърния потенциал на компанията, дейно блокирайки работата на нейните инфраструктурни уреди. Според Tijd хакерската атака е почнала на 28 януари. От компанията не разясняват тази информация.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР