Антония Петрова-Батинкова, която стана майка за първи път навръх имения

...
Антония Петрова-Батинкова, която стана майка за първи път навръх имения
Коментари Харесай

Антония Петрова: Родих по естествен път!

Антония Петрова-Батинкова, която стана майка за първи път точно на имения си ден, е родила по натурален път. Това показа щастливата майка пред Dir.bg.
"Родих естествено. Много се гордея ", разкри госпожа Батинкова.

Щастливото събитие пристигна на мечтан и фундаментален ден за фамилията. 17-и доста значима дата за Батинкови, както в персонален проект за самия Ивайло, по този начин и в историята на любовта и връзката на фамилията. Те се срещнаха напълно инцидентно на същата дата през март 2018 година, а на 17 юни се врекоха във безконечна честност.

В последно време стана ясно, че раждането с Цезарово сечение се е трансформирало в международна зараза. В България всяка втора жена ражда със секцио, а съгласно данни на НЗОК в някои лечебни заведения процентът на раждането с интервенция доближава 100%.

В края на предходната година СЗО предизвести, че милиони дами се подлагат на риск при раждане с Цезарово сечение, което не се постанова от медицински фактори. По данни на организацията упоменатата интервенция носи негативни последици за майката и за новороденото. При родилката след интервенцията се усилват рисковете от помятания при последващи бременности. Що се касае до бебетата, цезаровото сечение е обвързвано с нараснал риск от хоспитализация в отделенията за интензивна терапия на новородените, с нараснал риск от астма и затлъстяване, предизвестяват медицинските специалисти.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР