Антония Атанасова – автор на романа Моно на Университетското издателство

...
Антония Атанасова – автор на романа Моно на Университетското издателство
Коментари Харесай

“Формалдехид” – за любовта и смъртта през едно детско приятелство

Антония Атанасова – създател на романа " Моно " на Университетското издателство и на сборника с разкази " Процедура по забравяне на човек " показа предпремиерно третата си книга " Формалдехид ".

История за любовта и гибелта през едно детско другарство. Едната избира края, а другата някак си би трябвало да продължи да съществува. Това се случва през поддържането на загатна " жив ", съпътстващ я през цялото нейно съзряване. Нежна, поетична книга, само че там, където би трябвало да държи очите ни отворени, го прави, демонстрира ни и болката, и мястото, където боли, и ни разказва какъв брой още ще бъде по този начин. Книга за нашия живот тук и в този момент през погледа на някои от изгубените генерации на България. Написана ловко, с гений и с цялостна независимост.

Ани Илков написа за " Формалдехид " следното:

" В третата си книга Антония Атанасова продължава да споделя своите истории на любовта с шепот и зов. Светът тежи, гибелта шета – разчиства и натрупа още в съвсем приказното детство на героите и те са разграничени един от различен от ориста... "

Научете повече за романа " Формалдехид " от Антония Апостолова в диалог с Белослава Димитрова.

Снимки – персонален списък ФБ
По обявата работи: Милена Очипалска
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР