Антон Ризов се класира на 49-о място на 50 метра

...
Антон Ризов се класира на 49-о място на 50 метра
Коментари Харесай

Антон Ризов 49-и на Световната купа по спортна стрелба в Южна Корея

Антон Ризов се класира на 49-о място на 50 метра пушка от три позиции на Световната купа по спортна пукотевица в Чануон (Република Корея). Българинът реализира 1164 точки в пресявките и остана на 13 точки от място измежду първите осем, които се класираха за финала.

Победител стана олимпийският вицешампион в дисциплината от Рио 2016 Сергей Каменский от Русия с 460.6 точки. Втори с 459.0 точки приключи 41-годишния италиански деец Марко Де Николо, а трети се подреди Ищван Пени от Унгария с 448.2 точки.

21-годишният Пени беше покрай среброто, само че във финалния си изстрел от предпоследната елиминационна престрелка той реализира единствено 9.2 точки и не съумя да изпревари Де Николо.

В конкуренцията на 10 метра револвер за смесени тимове Кирил Киров и Мирослава Минчева се подредиха на 33-о място. Те реализираха по 376 точки в квалификациите, само че с общ общ брой от 752 точки Киров и Минчева приключиха на 19 точки от петото място, което е последното, даващо право за класиране на финала.

Титлата завоюваха китайците Сяодзин Цзъ и Цзяю У с нов международен връх на край а от 487.7 точки, с което усъвършенстваха с 4.9 точки остарялото върхово достижение.Германците Кристиан Райц и брачната половинка му Зандра Райц останаха втори с 484.2 точки Сърбите Дамир Микец и Зорана Арунович се подредиха на трета позиция с 424.3 точки.

Арунович заслужи второ сребърно отличие от надпреварите в Чануон, откакто през вчерашния ден се качи на подиума в самостоятелната конкуренция на 10 метра револвер при дамите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР