Антон Кутев, говорител на правителството, бивш говорител на БСП, бивш

...
Антон Кутев, говорител на правителството, бивш говорител на БСП, бивш
Коментари Харесай

Какво право има Антон Кутев да води разпити в спортното министерство

Антон Кутев, представител на държавното управление, някогашен представител на Българска социалистическа партия, някогашен член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, някогашен народен представител от Българска социалистическа партия е разпитвал чиновници на Министерството на младежта и спорта. Това се разбра от присъединяване на ръководителя на федерацията по ММА Станислав Недков - Стъки в „ Здравей, България” по Нова телевизия.

Поводът за присъединяване му беше, че през вчерашния ден служебният състезателен министър Андрей Кузманов хвърли бомбата, че ММА федерацията на която Недков е ръководител е получавала милиони по юношески стратегии на Министерството. Същото било годно съгласно Кузманов и за състезателен клуб „ Ипон”. Но както се разбра цялата информация на Кузманов е меко казано погрешна. Недков извади документи, че в последните години по участия в състезания са получавали едвам по към 31 000 лева годишно за юношески действия. Същото се оказа и за „ Ипон”. Получили са на два пъти за последните години по към 30 000 лева Но друго се разбра от Недков, че НПО-то на което дъщерята на Антон Кутев е член е взело участие в състезания и е спечелило финансиране.

Има и още нещо доста смущаващо. Антон Кутев е ходил в спортното министерство и е разпитвал чиновници. Кутев също взе участие в утринния блок на Нова тв, само че не можа да отговори съответно какво право има да върви и да разпитва хора по министерства. Той не е нито прокурор, нито следовател. Ако има нарушавания си има ред. Уведомяват се способените органи и те към този момент имат право да разпитват, само че не и Кутев.Този скандал може и да се окаже съдбовен за министъра на спорта. Излязоха информации, че той е в спор на ползи, тъй като към момента е ръководител на федерацията по съвременен петобой, а това по закон е неприемливо.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР