Антоанета Костадинова върви на трето място в квалификациите на дисциплината

Антоанета Костадинова върви на трето място в квалификациите на дисциплината ...

Костадинова върви трета в квалификациите на 25 метра пистолет |


Антоанета Костадинова върви на трето място в квалификациите на дисциплината 25 метра пистолет след прецизната стрелба на олимпийския турнир по спортна стрелба в Токио.
Костадинова, която преди четири дни спечели сребърен медал на 10 метра пистолет, постигна 293 точки и беше изпреварена само от Зорана Арунович (Сърбия) с 296 точки и от защитаващата титлата си от Рио 2016 Ана Коракаки (Гърция) с 294 точки.

"Нормален резултат. Нито много висок, нито много нисък", коментира тя.

Другата българка Мария Гроздева, двукратна олимпийска шампионка в дисциплината от Сидни 2000 и Атина 2004, е 22-а с 288 точки. Тя навакса колебливо начало с 94 точки и се придвижи доста напред, но в последния си изстрел направи осмица.

"Не е невъзможно да се пребори за финал, но ще бъде доста трудно. Ако беше направила последния изстрел и беше стигнала до 290, шансовете щяха да бъдат много, много добри", коментира личният треньор и съпруг на Гроздева - Валери Григоров.

Квалификациите продължават утре с бърза стрелба, след която първите осем се класират за финала.

Междувременно състезателката ни по ловна стрелба Селин Али завърши на 20-о място в дисциплината трап в дебюта си на олимпийски игри.
19-годишната световна шампионка за девойки от Лонато 2019 порази 115 от 125 чинийки в квалификациите, след като направи по-слаби първа и последна пета серия с по 22 точки.

Победителка в пресявките с нов световен рекорд за квалификации стана Зузана Рехак Щефечекова (Словакия) с перфектните 125 точки.

По-късно днес българското участие продължава Стойка Кръстева, която ще се боксира в 1/8-финален двубой с американката Вирджиния Фукс.

Източник: offnews.bg