Антитерористичната операция, която Турция започна на 9 октомври, е на

...
Антитерористичната операция, която Турция започна на 9 октомври, е на
Коментари Харесай

Посланик Хасан Улусой: Ще поемем отговорност, след като прочистим Северна Сирия

Антитерористичната интервенция, която Турция стартира на 9 октомври, е на правилото на законната самозащита и отбраната на националната сигурност. Целта е пречистване на региона в североизточна Сирия, на запад от река Ефрат, от терористични детайли и основаване в този регион на 30-35 км зона за сигурност, съобщи в особено изявление за Българска национална телевизия посланикът на Турция в България Хасан Улусой.
Турция ще поеме и своята отговорност, откакто прочисти тези региони от задграничните терористи - тези членове на " Ислямска страна ", които са държани в затвори и техните фамилии.

Посланик Улусой счита, че " Ислямска страна " и ПКК работят дружно в Северна Сирия, като през последната година двете организации са направили взаимно над 300 терористични набези и похищения на турска територия или в гранични региони на Турция.

Д-р Улусой счита, че Анкара и София имат " прелестно съдействие " във връзка с бежанците, което ще продължи. „ Нaшият cъceд, приятeл и cъюзник Бългaрия ни рaзбирa мнoгo дoбрe, приeмaмe тoвa cъc зaдoвoлcтвo. Бългaрcкaтa cтрaнa e зa пoддържaнe нa диaлoгa мeжду Турция и EC и нe e нacтрoeнa пoзитивнo пo oтнoшeниe нa eвeнтуaлни caнкции cпрямo Турция. Изкaзвaмe cвoятa блaгoдaрнocт, така кaтo тoвa e рaзумният пoдхoд “, зaяви турският пocлaник.

" Турция ще продължава да съблюдава съглашението с Европейски Съюз, по този начин прецизно, както и до момента, няма подозрение в това. Но още през цялото време на този развой Европейски Съюз е тази страна, която не извършва своите задължения в доста сфери: във финансовата част и визовата либерализация ", безапелационен бе Хасан Улусой.

Притесненията за филантропична рецесия поради интервенцията на Турция в Северна Сирия са неоснователни. " Всъщност е таман противоположното. Благодарение на тези интервенции, филантропичните рецесии понижават и посредством пречистване на тези региони от терористи ще се даде опция на непринуден принцип сред един и два милиона бежанци да се завърнат в своята татковина. А това ще докара до понижаване на миграционния напън ", обобщи посланик номер едно на Анкара в София.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР