Антиправителственият протест тази вечер засега протича спокойно, съобщава БГНЕС. Демонстрантите

...
Антиправителственият протест тази вечер засега протича спокойно, съобщава БГНЕС. Демонстрантите
Коментари Харесай

Гладна стачка на протеста, петима от палатковите лагери вече не ядат


Антиправителственият митинг довечера към този момент протича умерено, оповестява БГНЕС. Демонстрантите не престават да отстояват двете си главния претенции – оставка на цялото държавно управление, отпред с премиера Бойко Борисов, предварителни парламентарни избори, както и отдръпване от поста на основния прокурор Иван Гешев.

Петима участници в антиправителствения митинг , които живеят в палатките на пл. „ Независимост “ оповестиха гладна стачка. Един от тях четвърти ден не яде и даже не пие вода.

Пред БГНЕС 58-годишният Владимир Генов описа, че е митинг ирал пред Министерския съвет 7 дни през август и 29 дни през ноември 2019, само че и двата пъти е бил измамен. Затова този път няма да отстъпи и ще извоюва оставката на държавното управление даже и с цената на живота си.

„ Смятам, че това е един финален метод нещо да се промени. Мое решение е да не се храня и пия вода, само че предлагам никой различен да не го прави. Това не е елементарно. Усещам към този момент проблеми. Смятам, че съм мощен българин и ще продължа напред, само че няма да е елементарно. Ще продължа до цялостната оставка на тези горе. Компромис няма да има, няма да има прекъсване. При проблеми от моя страна няма да изявя предпочитание да бъде подхваната избавителна мярка по отношение на мен. Няма да мръдна “, съобщи Генов и акцентира, че за този му митинг е уведомил хора от високите етажи на властта и те няма да могат да се оправдаят, в случай че нещо се случи с него.

От през вчерашния ден гладува и 22 годишната Георгия Иванова, която също се е пренесла да живее на палатка сред президентството и Министерски съвет.

„ С мотивация изкарвам. Пия единствено вода. Присъствам на митинг ите към този момент 25 дни и се обезверявам от ден на ден. Трябват фрапантни ограничения. Вдъхнови ме индивидът, който кара към този момент четири дни без храна и течности. Няма какво по-драстично да направя. Няма да хапвам до момента в който не реализираме, това което желаеме “, съобщи тя.

Проф. Велислав Минеков, който е част от „ Отровното трио “, което провежда антиправителствените митинг и, се оплака, че били проследявани. Части от наши диалози освен, че са били записвани и подслушвани, само че се появиха и в някои медии. Към нас са предявени обвинявания. Службите работят по обвиняване, че ние работим против устоите на страната и има подозрение, че ние приготвяме терористични акции, съобщи Минеков. „ Ние желаем да знаем – отговор от ДАНС, прокуратурата, ДАР, фактически ли сме проследявани и подслушвани и каква е повода ”, сподели още Минеков. Той добави, че чашата преляла и откакто техни близки се обаждали да им споделят, че са заплашвани с уволнения, инспекции и очистване на бизнеси.

Столицата през днешния ден осъмна с палаткови лагери на 3 места – пл. Независимост ”, Орлов мост и кръстовището при Ректората. Палатков лагер бе построен довечера и на митинг а във Варна.

На Орлов мост през днешния ден полицията изброи 23 палатки и 9 шатри с общо 30 души в тях. На бул. Цар Освободител и пл. Независимост има 7 палатки, 6 шатри с 8 души.

17 линии на градския превоз в столицата са с изменени линии поради митинг ите.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР