Антикремълският активист Пьотър Верзилов, който се възстановява в Берлин, след

...
Антикремълският активист Пьотър Верзилов, който се възстановява в Берлин, след
Коментари Харесай

Членът на Pussy Riot Пьотър Верзилов категоричен: Руските тайни служби ме отровиха

Антикремълският деятел Пьотър Верзилов, който се възвръща в Берлин, откакто ненадейно изгубил зрението, слуха и способността си да се движи, сподели пред немския в. "Билд ", че счита, че е бил токсичен от съветските секрети служби, съобщи Ройтерс.

Верзилов, издател на съветски информативен интернет портал с близки връзки с съветската протестна пънкгрупа "Пуси райът ", се почувства зле преди две седмици в Москва и беше откаран със аероплан в Германия за незабавно лекуване. Берлинските лекари не откриха следи от отрова в организма му, само че означиха, че положението му не може да се изясни по различен метод, с изключение на като отравяне.

"Твърдо уверен съм, че зад отравянето ми стоят съветските секрети служби, може би съветското военно разузнаване ", сподели Верзилов пред "Билд " в първото си изявление, откогато постъпи в берлинска болница. "Отравянето е направено толкоз професионално, че не е допустимо да се стигне до друго умозаключение ", сподели той. Верзилов позволи, че службата може да е тествала върху него нов токсичен коктейл, в случай че се съди по бързия резултат. "Не е продължавало няколко дни, откакто виждам нещо - резултатът бе изострен неотложно. Не помня нищо от последвалите дни ", описа младият мъж пред вестника.

Верзилов е прочут в Русия с протестните си акции, в това число нахлуването на терена на финалния мач от Световното състезание по футбол в Москва тази година. Активистът сподели, че желал да проверява убийството на съветските публицисти Орхан Джемал, Александър Расторгуев и Кирил Радченко в Централноафриканската република през юли. "Може по тази причина тайните служби да са желали да ме отровят. Мисля че това е по-вероятно, в сравнение с самодейността по време на Световната купа ", означи той.

Днес Верзилов бе изписан от берлинската болница, в която бе лекуван, предадоха международните организации. Лекарите прецизираха, че положението му се е подобрило доста.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР