Антикремълската опозиция на Русия заяви в понеделник, че планира да

...
Антикремълската опозиция на Русия заяви в понеделник, че планира да
Коментари Харесай

Руската опозиция иска голям протест заради плана на Путин да управлява завинаги

Антикремълската съпротива на Русия съобщи в понеделник, че възнамерява да провежда огромен митинг идващия месец против препоръчаните конституционни промени на президента Владимир Путин, които могат да разрешат на Путин да ръководи цялостен живот, оповестява " Ройтерс ".

Путин с неочакван ход разкри предходната седмица разтърсваща смяна на политическата система, което докара до оставката на Дмитрий Медведев като министър-председател дружно с неговото държавно управление.

Промените на Путин, които биха трансформирали конституцията за основаване на нови центрове на власт отвън президентството, съгласно мнозина дават на 67-годишния Путин опция да разшири властта си , откакто мандатът му изтече през 2024 година.

Опозиционният политик Иля Яшин разгласи в понеделник координирани проекти на опозицията за протестен марш против самодейността на Путин на 29 февруари в Москва.
 Лавров: Приматът на съветската конституция над интернационалното право не е неповторима обстановка
Лавров: Приматът на съветската конституция над интернационалното право не е неповторима обстановка

В доста западни страни ситуацията било същото

" Обществото се нуждае от огромен и в действителност всеобщ митинг ", написа Яшин, който разяснява, че измененията на Путин съставляват ход да " ръководи вечно ".

" Това ще бъде политически марш , чиято съществена цел ще бъде да се призове към ротация на властта и да се стачкува против узурпацията на властта ", съобщи Яшин.

Яшин изясни, че митингът , позволение за който ще бъде поискано от московските управляващи, има поддръжката на необятен кръг антикремълски групи , в това число фондацията за битка с корупцията на опозиционния политик Алексей Навални. Навални разгласява известието на Яшин в обществените медии .

Путин господства в съветската политика като президент или като министър председател в продължение на две десетилетия . Предложените от него промени, които ще бъдат подложени на общонационално гласоподаване на към момента неуточнена дата, до момента не провокираха огромни митинги.

Над 1000 души минаха през Москва в неделя в събитие, което критик на Кремъл се опита да трансформира в митинг против промените , само че доста стачкуващи избраха да изразят противоречие по други въпроси .
 Путин не желае да се връща към времената на безграничен президентски мандат
Путин не желае да се връща към времената на безграничен президентски мандат

" По-добре да не се връщаме към обстановката от 80-те години "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР