Антикорупционният закон не беше гласуван и днес в парламентарната комисията

...
Антикорупционният закон не беше гласуван и днес в парламентарната комисията
Коментари Харесай

Антикорупционният закон не беше гласуван и днес в НС

Антикорупционният закон не беше гласуван и през днешния ден в парламентарната комисията по конституционни и правни въпроси в Народното събрание.

Причината - съвещанието не се състоя заради липса на кворум. Отсъстваха депутатите от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане ".

" Напът сме след саботажа на новото болшинство от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ да се провали съвещанието на комисията. Ясно е, че значимите законопроекти не са от голяма важност за тези партии и са саботирани ", сподели първоначално ръководителят на комисията Милен Матеев.

Според Явор Божанков от " Българска социалистическа партия за България " би трябвало ясно да се каже кой принуждава на пътя на антикорупционната комисия, а съгласно Атанас Славов от " Демократична България " приемането или не на законопроекта е тест дали има смисъл този парламент да съществува.

Малко преди съвещанието от " ИТН " направиха изказване пред медиите и обясниха, че няма да влязат в зала, тъй като считат, че преди да бъде гласуван законопроектът би трябвало да се организира публично разискване и да се чуят мненията на всички експерти. Също по този начин го дефинираха и като фалшив.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР