Антикорупционният фонд (АКФ) започва проучване на контролирания и купен вот

...
Антикорупционният фонд (АКФ) започва проучване на контролирания и купен вот
Коментари Харесай

Антикорупционният фонд проучва влиянието на контролирания и купен вот

Антикорупционният фонд (АКФ) стартира изследване на следения и платен избор в политическите избори в България. Изследването ще обхване интервала от 2013 до през днешния ден, включвайки и идните парламентарни избори през април 2021 година.

" Съмненията за пазаруване на гласове и нередности в изборния развой съпътстват всички избори в България през последните 30 години. Голяма част от гласоподавателите са уверени, че тези практики обезсмислят изборите. Захващаме се с този план, тъй като имаме вяра, че българските жители има потребност от точна и справедлива информация за това какъв брой огромен е купеният избор в страната и до каква степен въздейства на изборните резултати ", сподели Бойко Станкушев, шеф на Антикорупционния фонд.

За да уточнят размера и въздействието на купения избор, специалистите на АКФ ще проучват количествени и качествени данни за резултатите на извършените избори в интервала 2013 -2020 година Паралелно с това, те ще проведат изявленията с специалисти от Централната изборна комисия, " Информационно обслужване ", политолози и социолози.

Събраните количествени данни ще бъдат подложени на статистически разбор, който ще разреши да се дефинират изборни секции, в които рискът от платен избор е по-висок.

В края на месец март 2021 година Антикорупционният фонд ще показа отчет с резултатите на разбора. Ще бъде показан и лист с изборни секции, в които има по-висок риск от пазаруване на гласове, който ще може да подкрепи правоохранителните органи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР