Антикорупционният фонд (АКФ) публикува днес втория епизод от новото си

...
Антикорупционният фонд (АКФ) публикува днес втория епизод от новото си
Коментари Харесай

Бакалова: Помогнах на Борислава Йовчева да се изнесе от Барселона, това е вид семейство за Борисов

Антикорупционният фонд (АКФ) разгласява през днешния ден втория епизод от новото си следствие " Списък за бърз надзор: Историята на Веселин Денков и профилираното правораздаване ".

Денков прекара в ареста над девет месеца по обвиняване за присъединяване в незаконна група за рекет и изнудване, а предишния петък (4 юни) беше освободен от Апелативния профилиран съд под домакински арест. Това се случи часове откакто " Антикорупционният фонд " излъчи филмов откъс за следствието си.

Във втория епизод дамата до Денков - Ивайла Бакалова споделя, че живее в Дубай от 2014-та година, " доста преди Васил Божков да отиде там ".

" Цялата тази връзка с Васил Божков е доста нелепа по няколко аргументи ", споделя още Бакалова. " Не знам дали съм пособия на Васил Божков в Дубай, само че сигурно помогнах на Борислава Йончева (бел. ред. Йовчева).

Припомняме, че Йовчева, главен воин от сюжета с " ", чиято точна локация е незнайна сега. Според свидетелствата на Бакалова, Йовчева се е появила в Дубай и е имала потребност от “помощ за определяне ” при започване на предходната година.

" Аз знаех кое е това момиче. И ето ви едно доказателство, не за вас, а за господин Борисов, че в никакъв случай не сме желали да му навредим или да го смъкваме от власт. Защото нас не ни вълнува кой е на власт. Дали е той или някой различен, към този момент споделих. Тогава помогнах на това момиче с каквото можах. Не желая да влизам в елементи, тъй като няма никакъв смисъл, тук не, няма нищо общо персоналните връзки на някой с... това, което се случва с нас. Сега го разясня, тъй като, в последна сметка, това е тип семейство за господин Борисов , макар че той отхвърля и.. А моето семейство е от 7 месеца в ареста, по обвинявания, които са, меко казано, нелепи. И това е, някак си, колкото и да се пробвам да запазя успокоение и да не въвличам тук фамилни и персонални връзки, те към този момент очевидно са доста намесени ", приключва Бакалова.

Вашият човек е умишлен за престъпник срешу властта

Втората част на следствието разкрива, че ресторантьорът Веселин Денков, задържан по съмнение за присъединяване в незаконна група, е провокирал интереса на службите и поради съмнения, че е финансирал митингите против държавното управление на Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев .
 Говорим си с Господ: Разследване демонстрира какъв брой коства да те пуснат от ареста (ВИДЕО) " Говорим си с Господ ": Разследване демонстрира какъв брой коства да те пуснат от ареста (ВИДЕО)
Антикорупционният фонд (АКФ) разгласява ново следствие за корупция в правосъдната власт, което осветява скица за рекет на обвинени лица,...

Макар че търсят сякаш лихвари прокурори настойчиво са разпитвали за организацията на уличното неодобрение и търсят връзки с хазартния необут Васил Божков. Свидетели описват, че са " чули " или знаят, че Денков е финансирал митингите посредством Божков. Става ясно и че един от очевидците е някой си Ричард.

Тази теза е била докладвана и на някогашния министър председател Борисов. Това декларира в диалог тогавашният му консултант Яне Янев , с който околните на Денков се свързват за помощ. Разговорите им се записани със скрита камера. Янев не е желал възнаграждение за услугите си. Бившият консултант е доста добре осведомен за проблема към Денков и споделя, че против него в действителност имало две разработки.

" Има две разработки. Една е отчасти законна, за нея вашите юристи би следвало да знаят, тъй като там е желано и позволение за СРС. Там става въпрос за едни финансови транзакции, за суми с неуточнен генезис и така нататък Втората разработка, за която се желае към този момент позволение от арбитър, само че е отказано, непосредствено да включат Веско и четири от доближените лица. Но в групата има и жена, за която е желано позволение да ѝ се включат всички номера, през които може да реализира връзка ", споделя Янев.

Пълното следствие можете да видите във видеото:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР