Антикорупционната комисия дава на прокуратурата всички материали по проверката на

...
Антикорупционната комисия дава на прокуратурата всички материали по проверката на
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия дава на прокуратурата обществената поръчка за 60 електробуса във Варна

Антикорупционната комисия дава на прокуратурата всички материали по инспекцията на социална поръчка в общината във Варна. От КПКОНПИ оповестяват, че изпращат информацията предвид на данни за осъществено корупционно закононарушение от лица, заемащи висши обществени длъжности.
Още по темата
Част от информацията е добитата в хода на осъществено взаимоотношение на КПКОНПИ с ГДБОП.

Действията на Комисията са по сигнал по отношение на процедура по желание на реализатор за социална поръчка на стойност 85 000 000 лева Поръчката е от 2021 година, а средствата за нея са отпуснати по Оперативната стратегия " Околна среда " като безплатна финансова помощ за пазаруването на 60 електрически рейса и 60 зарядни устройства за тях.

На 18 ноември 2021 година чиновници на дирекцията " Противодействие на корупцията " пожелаха документи и снеха пояснения от длъжностни лица в постройката на общината. Впоследствие, в хода на инспекцията, бяха снети пояснения от всички членове на комисията по желание на реализатор за пазаруването на електрическите коли, от кмета на общината Иван Портних, както и от двама от заместниците му.

Снети са пояснения и от шефовете на компании, които в хода на процедурата са били отстранени от присъединяване, от изпълнителния шеф на общинското сдружение " Градски превоз " ЕАД и от чиновници в същото сдружение. Това напомнят от КПКОНПИ.

Установени са непозволени дейности от лице, заемащо висша обществена служба, при установяване на състава на екипа за ръководство на плана.

Установено е също, че е оказвано влияние на член на комисията по желание на реализатор в интерес на съответна компания. В резултат на това, претендентите не са били обективно оценени и е позволен единствено един от тях, показват от Комисията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР