Антидъмпинговите тарифи срещу китайския внос варират от 18,8% до 79,3%ЕС

...
Антидъмпинговите тарифи срещу китайския внос варират от 18,8% до 79,3%ЕС
Коментари Харесай

ЕС въвежда мита и за е-велосипедите

Антидъмпинговите цени против китайския импорт варират от 18,8% до 79,3%

Европейски Съюз ще бори китайския импорт на е-велосипеди с мита до близо 80% (снимка: CC0 Public Domain)

Правителствата на Европейски Съюз гласоподаваха налагането на мита за китайските електрически колела, с цел да лимитират евтиния импорт, за който някои европейски производители споделят, че е рожба на несправедливи държавни дотации.
още по тематиката
Европейската комисия предложи дефинитивни митнически цени сред 18,8% и 79,3%, които да се ползват за всички е-велосипеди, идващи от Китай. Този тип устройства към този момент наводняват пазара на Стария континент.

Антидъмпинговите мита и антисубсидийните мита са най-новата от поредност от ограничения на Европейски Съюз против китайските артикули, внасяни в Европейски Съюз. Подобни наказания има и за други артикули, вариращи от слънчеви панели до стомана. Мерките провокираха остри реакции в Пекин.

Вносът на електрически колела към този момент е предмет на краткотрайни мита, наложени през юли. Сега гласуваните „ дефинитивни ” такси нормално се ползват за интервал от пет години.

Според Европейска комисия, китайският експорт на е-велосипеди за Европейския съюз се е нараснал над три пъти от 2014 година до септември 2017 година Техният пазарен дял е повишен до 35%, до момента в който междинните им цени са паднали с 11%.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР