Аншу Джайн (дясно) и Юрген Фитшен, главни изпълнителни директори на

...
Аншу Джайн (дясно) и Юрген Фитшен, главни изпълнителни директори на
Коментари Харесай

Банките очакват по-слаби финансови резултати в резултат от данъчната реформа в САЩ

Аншу Джайн (дясно) и Юрген Фитшен, основни изпълнителни шефове на Deutsche Bank

© Kai Pfaffenbach Още по тематиката
Българска народна банка регистрира загуба за полугодието на 2017 година

Централната банка е постигнала 57.6 млн. eвро негативна рентабилност от ръководството на интернационалните запаси
7 яну 2018
Пазарите на първични материали са в най-дългата си печеливша серия в историята

Индексът Bloomberg Commodity, който следи представянето на 22 артикули, регистрира 14 следващи сесии на зелено
6 яну 2018
Сдружения към ОББ и SG Експресбанк ще разпределят 450 млн. лева за градско развиване

Въпреки слабия интерес към състезанието за мениджъри на фондовете те има късмет да проработят от есента на тази година
2 яну 2018 Американските и европейски банки предизвестяват, че данъчната промяна в Съединени американски щати ще окаже отрицателно въздействие върху приходите на банките за четвъртото тримесечие, оповестява Financial Times. Очаква се най-потърпевши да бъдат немската Deutsche Bank и американската Morgan Stanley.

От Deutsche Bank предизвестиха, че чакат банката да записва загуба за 2017 година През миналата година от кредитора се надяваха да скапват поредицата от следващи години на опериране на загуба, откакто единствено за последните две банката регистрира оперативна загуба от сумарно от 7 милиарда евро. От Deutsche Bank правят оценка загубите, произлизащи от американската данъчна промяна, на 1.5 милиарда евро. Новините изтриха към 4% от пазарната капитализация на банката в петък, откакто акциите на компанията поевтиняха доста.

Американската Morgan Stanley също съобщи, че чака приходите й за четвъртото тримесечие да бъдат редуцирани с към 1.25 милиарда $ като резултат от американската данъчна промяна, а повода е в смяна в балансовата стойност на отсрочени данъчни активи на банката, зародила след приемането на данъчните промени, препоръчани от президента Доналд Тръмп.

Според Deutsche Bank смяната в цената на активите по отсрочените налози е основната причина, заради която банката ще регистрира оперативна загуба, а не предстоящите от анализаторите 1.3 милиарда евро чиста облага за фискалната 2017 година, показана от банката на 3 януари. В изказването си от банката оповестиха, че чакат цялостният принос за фискалната година на интервенциите й на финансовите пазари да бъде позитивен макар ниската волатилност и по-малките търгуеми размери през последното тримесечие на предходната година.

Финансовите резултати на банката за четвъртото тримесечие ще изпитат отрицателното въздействие и на по-високите разноски, свързани с разноските по правосъдни разногласия и за преструктуриране, които от банката правят оценка на 500 млн. евро. Към загубата ще способства и продажбата на Полската частна комерсиална банка.

С изказванията си Morgan Stanley и Deutsche Bank се включиха в групата на огромните американски банки, които предизвестиха вложителите си за отрицателните резултати от данъчната промяна върху приходите на банките. В края на предишния месец от Bank of America Merrill Lynch оповестиха, че чакат разноски на стойност 3 милиарда $ вследствие на обезценката на отсрочените данъчни активи. От Citigroup чакат тези разноски да са към 16 милиарда $, а от Goldman Sachs към 5 милиарда $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР