Ансамбълът ни по художествена гимнастика се реваншира със злато в

...
Ансамбълът ни по художествена гимнастика се реваншира със злато в
Коментари Харесай

Ансамбълът се реваншира със злато

Ансамбълът ни по художествена гимнастика се реваншира със злато в последния ден на международното в зала „ Арена Армеец “. Момичетата позволиха неточности в многобоя, което им отреди бронз в събота. Но във финала на 5 обръча Симона Дянкова, Лаура Траатс, Елена Бинева, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова загърбиха несполуките и извършиха композицията извънредно мощно, за което взеха и първа оценка от 23 000 точки А за компликация получиха 14,700 точки, най-високият резултат на шампионата.

Любопитното е, че в последните две години орден от този апарат все убягваше на гимнастичките ни. На Мондиал 2017 националките приключиха 4-ти, а на европейското този сезон също останаха в подножията на оценките.

 27-01 Със сребро в София се окичи тимът на Япония, а бронзът взеха италианките. Силният състав на Русия, първенец в многобоя, позволи неточности и приключи на четвърто място.
На другото комбиниране на топка и въжета девойките си икономисаха детайл, който им коства една десета от оценката – шесто място с 20,750 т. Титлата отиде за хубавиците на Италия (22,550).
Отличието е трето за българките от международното. Преди това девойките в самостоятелното взеха сребро в отборната конкуренция. А с изключение на бронзов орден в многобоя ансамбълът си обезпечи и квота за олимпийските игри Токио 2020.
Финалите бяха изгледани онлайн от президента Румен Радев и спортния министър Красен Кралев.

Снимки ЮЛИЯН ТОДОРОВ
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР