Анонсите в руските и украинските социални мрежи и новинарски портали

...
Анонсите в руските и украинските социални мрежи и новинарски портали
Коментари Харесай

Руските мъже търсят в Google `Как да напусна Русия?` в очакване на референдум и мобилизация - Свят

Анонсите в съветските и украинските обществени мрежи и новинарски портали на новината за идно във вторник вечерта послание на президента на Русия Владимир Путин към народа изкриви графиките на търсачката на Гугъл. Наред със запитвания като „ путин послание през днешния ден “ внезапен растеж означи изразът „ Как да се махна от Русия “ (Как уехать из Росси и).

Търсенето на хрумвания от Гугъл за опциите за овакантяване на Руската федерация имаше няколко пика през последната седмица – на 13, 17 и 18 септември, само че даже на техния декор във вторник вечерта има забележим пик.

Графиката отразява безпокойството на съветското общество от това, което ще им донесат през идващите дни решенията на Кремъл за осъществяване на референдуми в окупираните украински територии в регионите на Луганск, Донецк, Запорожие и Херсон и предстоящото решение за готовност на годните да носят оръжие мъже.

Заради упованието, че може да бъде оповестена готовност се появиха информации в обществените мрежи за предстоящо цялостно или отчасти оповестяване на военно състояние в страната или обособени нейни гранични региони с по едно и също време възбрана за овакантяване на Русия за мъже на възраст от 18 до 60 години.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР