Анкетна парламентарна комисия ще разследва скандала с НДК, решиха депутатите

...
Анкетна парламентарна комисия ще разследва скандала с НДК, решиха депутатите
Коментари Харесай

Депутатката Ви ай ай ще разследва НДК

Анкетна парламентарна комисия ще проверява абсурда с НДК, взеха решение депутатите единомислещо със 184 гласа " за ". Предложението за основаване на тази комисия беше на Българска социалистическа партия, а претекстовете им, че би трябвало да се разбере какво е станало и кой от двамата ЛЪЖЕ - министърът на европредседателството Лиляна Павлова или шефът на НДК Мирослав Боршош, който тя уволни, а министър председателят Борисов върна на поста.

" Имаме действителен късмет да се изложим пред чужденците ", сподели Жельо Бойчев във връзка информацията, че председателството на Съвета на Европейски Съюз е пред неуспех.

Изненадваща беше поддръжката на ГЕРБ. Веднага след настояването на социалистите от трибуната ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов разгласи, че ГЕРБ ще го поддържа. Така без проблем ръководещите поддържаха опозицията. " Колкото по-рано стартира да работи тази комисия, толкоз по-бързо ще отпаднат всички подозрения ", затвърди позицията Цветанов.

Той посочи, че тази поддръжка става с разрешението на премиера Борисов и цялата група на ГЕРБ и въпреки всичко изясни, че не желае да разреши от абсурда Българска социалистическа партия да се възползва да основава подправени вести.

Цветанов даде уточнения и по абсурда с НДК: " Има промеждутъчен одитен докла на ръководството на Двореца, Лиляна Павлова се е съобразила с него и запознала  и премиера Бойко Борисов ", сподели той. 

" Няма тематика, която да ни тормози ", сподели той. Противоречието пристигна обаче, когато ГЕРБ желаеха комисията да е на симетричен принцип, т.е. да имат 10 от 19 места. И по-късно при предлагането на Българска социалистическа партия ръководителят да е от тяхната група - Атанас Костадинов, ГЕРБ гласоподаваха " срещу " и си избраха за комисията, която ще проверява НДК, депутатката от ГЕРБ Диана Йорданова. 

Красимир Янков от Българска социалистическа партия не пропусна да означи този факт. Казвате, че сте за ", а си гарантирате болшинство в тази анкетна комисия. Това поражда подозрение за работата на комисията, тя ще е комисия по болшинство. Ако желаете да докажете, че желаете абсурдът да се проверява в действителност и желаете да предоставите на обществото истината, ще гласувате ръководителят на комисията да е от Българска социалистическа партия ", изясни Янков. 

При гласуването обаче ГЕРБ си гласоподава като ръководещи и гласоподава срещу оферти ръководител от Българска социалистическа партия Атанас Костадинов.

Така комисията за следствие на НДК се оглави от бургаската депутатка Диана Йорданова, която стана известна по какъв начин чете римските числа VII като " Ви ай ай ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР