Анкетна комисия, която да разследва провеждането на първия пряк избор

...
Анкетна комисия, която да разследва провеждането на първия пряк избор
Коментари Харесай

Конкуренти на Нинова оспорват избора й за лидер на БСП

Анкетна комисия, която да проверява провеждането на първия директен избор за водач на Българска социалистическа партия ще изиска Красимир Янков. Той беше един от съперниците на Нинова при избора на нов ръководител, който тя завоюва безапелационно.

Ще предложа нарочна комисия, която да прегледа работата на ЦИК и всеки подадени тъжби. ЦИК афишират към 50 тъжби, само че те са може би над 1000 с тези, подадени по места, съобщи Красимир Янков.

Остро се изрече и един от огромните съперници на Нинова в Българска социалистическа партия - Георги Гергов. "Смятам, че тази победа ще я победи. Ако ме разбирате правилно”, сподели Гергов.

Филип Попов подсети, че при избора на е имало над 67% интензивно, а над 81% от гласовете са за Корнелия Нинова "Това е задоволително красноречиво. Партията е мобилизирана”, разяснява Попов.

Таско Ерменков пък прикани за единение. "Считам, че оттук насетне единственото нещо, към което би трябвало да се сплотяваме, това е волята на тези хора, които гласоподаваха, над 67 % от членовете на Българска социалистическа партия, да бъде претворена и от управлението на партията за една по-добра и по-просперираща България, с цел да няма разцепление. Разединение на партията има в ГЕРБ. Там бягат от партията ", сподели Ерменков.

Очаква се на съвещанието да бъде изработен и доклад на парламентарната група на "БСП за България ". В дневният ред на съвещанието е доклада на депутатите и в европейският парламент.

Националният съвет ще одобри и резолюция против деянията и настъплението на неофашизма и неонацизма в Европа.

Ще бъде разисквана и политическа декларация на 50-ия конгрес на Българска социалистическа партия за развиването на партията, както и целите на нейната политика.

Това е последното съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия в този състав. На идния конгрес на партията ще бъде определен нов Национален съвет и новото тясно управление с ръководител Корнелия Нинова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР