Анкара. Турция отхвърля предложенията за отказ от преговори за присъединяване

...
Анкара. Турция отхвърля предложенията за отказ от преговори за присъединяване
Коментари Харесай

Омер Чилик: Турция отхвърля предложенията за отказ от преговорите за присъединяване към ЕС

Анкара. Турция отхвърля предложенията за отвод от договаряния за присъединение към Европейския съюз в интерес на съдействието в други области. Това съобщи министърът по европейските въпроси Омер Челик в навечерието на гласуването в Европейския парламент за прекратяване на кандидатурата на Анкара за участие в Общността, предава Reuters.
Говорейки по време на посещаване в Анкара на комисаря по разширението Йоханес Хан, Челик акцентира, че е неправилно депутатите от Европейски Съюз да призоват за прекратяване на договарянията за участие на Турция, добавяйки, че сходен метод не е от изгода за нито една от двете страни.
„ Отхвърляме всевъзможни оферти, съгласно които би трябвало да има мощно съдействие сред Турция и Европейски Съюз в други области, вместо договаряния за присъединение ", безапелационен бе турският министър.
В сряда депутатите от Европейски Съюз приканиха за преустановяване на договарянията за участие на Турция с Европейски Съюз, заявявайки, че дейностите на президента Реджеп Тайип Ердоган против неговите съперници демонстрират, че Анкара не дава отговор на демократичните критерии на Общността.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР