Анкара. Централната банка на Турция е прибрала златния си запас,

...
Анкара. Централната банка на Турция е прибрала златния си запас,
Коментари Харесай

EurAsia Daily: Турция е изнесла златния си резерв от САЩ

Анкара. Централната банка на Турция е прибрала златния си ресурс, който по-рано се е намирал на предпазване във Федералния запас на Съединени американски щати. Това заяви на 19 април азербайджанската осведомителна организация Trend, като се базира на изявления в турските медии, предава съветското електронно издание EurAsia Daily .
На предпазване във ФР на Съединени американски щати са се намирали 220 тона злато на Централната банка на Турция, написа съветското издание.
Ако се има вяра на медиите, написа EA Daily, други две турски банки – Ziraat и Vakifbank – също са пристъпили към възвръщане на своите златни ресурси от Съединени американски щати. Общият им „ златен актив “, съхраняван в американски финансово-кредитни институции се прави оценка на 95 тона.
Според данните от март 2018 година, запасите на Централната банка на Турция в злато се правят оценка на $25,3 милиарда
Руското издание отбелязва, че хипотетичното възвръщане на златото от американските банки от турския валутен регулатор може да е обвързвано, както с утежняването на връзките сред Анкара и Вашингтон, по този начин и с проблемите на вътрешния финансов пазар. Турската лира продължава да се обезценява по отношение на американския $, в Турция пораства и бюджетния недостиг, както и се усилват темповете на инфлация.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР