Анкара. Работата по формирането на конституционния комитет на Сирия като

...
Анкара. Работата по формирането на конституционния комитет на Сирия като
Коментари Харесай

Владимир Путин: Формирането на конституционния комитет на Сирия е завършено

Анкара. Работата по образуването на конституционния комитет на Сирия като цяло е приключена, неговите участници би трябвало да работят без значение и без напън извън. Това разгласи в понеделник съветският президент Владимир Путин на среща с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от TACC .
" Можем да кажем, че тази работа (съгласуването на листата на членовете на конституционния комитет - ТАСС) е приключена като цяло. Единственото, което би трябвало да създадем, е да подсигуряваме съгласуваността на работната процедура на тази комисия и преди всичко членовете този комитет да работят задоволително без значение и да не са подложени на никакъв външен напън ", сподели съветският водач.
Путин означи " забележителната лидерска роля " на Турция и нейния президент при координиране на лист на претендентите за конституционния комитет.
Путин означи, че на срещата с Ердоган, сирийската рецесия и методите за нейното разрешаване са били разисквани задоволително в детайли. По-специално, съгласно президента на Руската федерация, са били наранени и „ острите моменти “, свързани със обстановката в зоната на Идлиб и на Източния бряг на Ефрат. Според президента на Руската федерация държавните ръководители са отбелязали нуждата от по-координирана работа по някои въпроси и са се съгласили да дадат спомагателен подтик в тази област на своите министерства на защитата и на външни работи, както и на специфичните служби.
По-рано вестникът Al Watan заяви, че сирийските управляващи и делегацията на съветското външно министерство са постигнали цялостно единодушие по отношение на лист с имена на членове на конституционния комитет на Сирия. Според изданието, по време на договарянията сред сирийския президент Башар Асад и съветската делегация, в която са включени специфичният представител на президента на Руската федерация за сирийското урегулиране Александър Лаврентьев и заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Вершинин, " са били изцяло съгласувани имената на членовете на конституционния комитет и пропорциите на страните влизащи в него. " Изданието означи, че „ въпросът за механизма на работа на този комитет към момента се разисква, затова не е реализирано единодушие по този въпрос “.
На 9 септември Михаил Богданов, специфичен представител на президента на Руската федерация за страните от Близкия Изток и Африка и заместник-министър на външните работи, съобщи, че образуването на сирийския парламентарен комитет би трябвало да завърши през септември. Специалният делегат на генералния секретар на Организация на обединените нации Гейр Педерсен приказва за същите условия.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР