Анкара. Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, който направи 14

...
Анкара. Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, който направи 14
Коментари Харесай

Daily Sabah: Турският президент ще посети Албания

Анкара. Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, който направи 14 публични визити предходната година макар пандемичните условия, ще стартира първото си пътешестване в чужбина през 2022 година в неделя, отивайки на публично посещаване в Албания, където ще се срещне с албанския министър председател Еди Рама, написа турското англоезично издание Daily Sabah .

Съобщава се, че президентът ще произнесе тирада в албанския парламент и също по този начин се чака да открие джамията Ехем бей, която беше възобновена от Турската организация за съдействие и съгласуваност (ТИКА).

Ердоган ще открие и жилищните комплекси, издигнати от Турция в провинция Лач, която претърпя огромни разрушения след земетресението с магнитуд 6,3 в края на 2019 година, при което починаха 51 души, повече от 900 бяха ранени и близо 17 000 души се наложи да изоставен домовете си.

Церемонията по първата копка се организира през декември 2020 година за построяването на 522 жилища от Администрацията за жилищно развиване на Турция (TOKI) в албанския град Лач. Те ще бъдат предоставени на хора, изгубили домовете си при двете трусове през септември и ноември 2019 година

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР