Анкара оцени като неприемливо отношение на комисията по външни работи

...
Анкара оцени като неприемливо отношение на комисията по външни работи
Коментари Харесай

Турция е против намерение за спиране на преговорите с ЕС

Анкара оцени като " недопустимо " отношение на комисията по външни работи на Европейския парламент, което приканва за прекъсване на договарянията за участие на Турция в Европейски Съюз.
Комисията по външни работи на Екологичен потенциал прикани през вчерашния ден Европейската комисия и нейните членове публично да преустановят договарянията за присъединение на Турция поради нарушение на правата на индивида и гражданските свободи, въздействието върху правосъдната система, териториалните разногласия с Кипър и други съседи, съобщи БГНЕС.
" Абсолютно недопустимо е, че един необвързващ съвещателен план на отчета приканва за цялостно прекъсване на договарянията ни за присъединение с Европейски Съюз, " сподели представителят на турското външно министерство Хами Аксой.
Той добави, че Анкара чака " нужни корекции ", с цел да стане планът за окончателния отчет по-реалистичен, неутрален.
" Само подобен отчет ще бъде взет от нашата страна за разглеждане”, сподели турски представител.
От друга страна, докладчикът на Европейски Съюз за Турция в Туитър разгласи, че чака болшинство в Екологичен потенциал да гласоподава за привършване на договарянията за присъединение с Турция, както направи външнополитическата комисия на Европарламента.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР