Анкара/Москва. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу разговаря по телефона с

...
Анкара/Москва. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу разговаря по телефона с
Коментари Харесай

Anadolu Agency: Външните министри на Турция и Русия проведоха телефонен разговор за Сирия

Анкара/Москва. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу беседва по телефона с съветския си сътрудник Сергей Лавров в понеделник и разиска последните събития в Сирия, съгласно дипломатически източник, представен от Anadolu Agency .
Двамата министри са разискали въпроси, свързани със северозападната сирийска провинция Идлиб, мирния развой в Астана и основаването на сирийски парламентарен комитет, заяви източникът, който изиска да не бъде назоваван заради ограничавания за диалози с медиите.
Мирният развой от Астана с посредничеството на Турция и Русия, обезпечава преустановяване на огъня и зона за деескалация в Идлиб и способства за възраждането на договарянията в Женева, почнали през юни 2012 година под егидата на Организация на обединените нации.
След среща на 17 септември 2018 година в съветския град Сочи сред турския президент Реджеп Тайип Ердоган и съветския му сътрудник Владимир Путин, двете страни се съгласиха да основат демилитаризирана зона, в която са категорично неразрешени актове на експанзия в сирийската провинция Идлиб.
Сирийското държавно управление и неговите съдружници обаче поредно нарушават изискванията на прекратяването на огъня, като стартират чести офанзиви в зоната на деескалация, напомня организацията.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР