Английският вицешампион Ливърпул поднови ангажиментите си в шампионата с победа.

...
Английският вицешампион Ливърпул поднови ангажиментите си в шампионата с победа.
Коментари Харесай

Ливърпул се завърна с победа навръх Boxing Day

Английският вицешампион Ливърпул възобнови уговорките си в шампионата с победа. Мърсисайдци надвиха против Астън Вила с 3:1 в Бирмингам в предпоследния мач от програмата на Боксинг дей.

Мохамед Салах откри в петата минута, а Върджил ван Дайк удвои в 37-ата. През втората част играчите на Унай Емери излязоха доста стимулирани и справедливо стигнаха до гол. Точен бе Оли Уоткинс. Младокът Стефан Байчетич обаче подпечата „ аления “ триумф в 81-ата минута. С успеха отборът на Юрген Клоп събра 25 точки на шесто място, а бирмингамци остават 12-и с 18 пункта.

Първият изстрел в срещата пристигна в първата минута и бе по посока вратата на гостите, само че нямаше усложнения за Алисон. В ответната офанзива Нунес пропусна паралелно подаване от фланга, а в този момент Мингс се сблъска с Олсен на метри от голлинията.

След няколкоминутната пауза, в която британският бранител получаваше помощ, мърсисайдци откриха. Отбита от корнер топка попадна в Трент, а той с фамозно отвесно подаване откри сътрудника си от лявата страна на отбраната Анди Робъртсън. Шотландецът с едно допиране откри Салах, който от няколко метра мъчно можеше да сбърка за 0:1.

Бирмингамци можеха бързо да върнат гола, като Уоткинс бе изведен очи в очи с Алисон, само че стреля в обсега на бразилеца. Впоследствие се оказа, че нападателят е бил и в нередовна позиция. Домакините имаха още един късмет в 14-ата минута, когато ниско центриране от фланга, след лек рикошет откри Бейли, само че някогашният състезател на Байер Леверкузен не съумя да откри добре топката. Вила продължи с офанзивите - удар с глава на Уоткинс отблизо разстояние попадна право в ръцете на Алисон.

След тъкмо 20 минути игра Жоел Матип прати топката за повторно в мрежата на Олсен, само че бе в състояние на засада.

Нунес съумя да се измъкне от защитата на домакините в 25-ата минута и да стреля с глава, само че много неумело и в навън. Останаха и подозрения за засада на уругваеца. Само две минути по-късно дейностите на терена се изостриха ненадейно. Първо Люка Дин имаше искания за дузпа против себе си, а при последвалата контра на Ливърпул недобро изчистване на Конса даде късмет на Нунес да остане самичък против Олсен. Уругваецът реши да стреля от въздуха, само че опитът му не сполучи, попадайки в тялото на шведския вратар.

Осем минути преди края на полувремето Ливърпул още веднъж вкара, и още веднъж ъглов удар бе в помощ на " алените ". След едно осъществяване на корнер топката малко инцидентно се озова у Салах, който откри непокрития Ван Дайк, а нидерландският защитник с по-слабия си ляв крайник прати кълбото в мрежата на домакините за 0:2.

Със самото начало на втората част Оли Уоткинс бе открит зад защитата на гостите. Нападателят прати топката във вратата на Алисон, само че бе маркирана засада и затова голът не бе доказан.

Изстрел на Буендиа пък за малко не откри мърсисайдската врата. Около минутка по-късно Салах самичък сътвори бърза офанзива и излезе на стрелкова позиция, само че ен съумя да преодолее Олсен.

Малко по-малко от четвърт час след началото на второто полувреме Дъглас Луиз " качи " топката на главата на Уоткинс, който този път не бе в нередовна позиция и понижи резултата.

В 75-ата минута Нунес пое добре хубаво подаване от личната половина, надбяга Конса и когато остана на чиста позиция за пукотевица, не съумя да откри рамката на вратата.

Девет минути преди края младокът Стефан Байчетич умъртви интригата в дуела. Той се възползва от избавяне на Олсен против Нунес, излъга шведския вратар и на полупразната врата стреля по този начин, че бранителите на домакините да не съумеят да избият - 1:3.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР