Английският бизнесмен Джоузеф Диксън, който иска да придобие футболния Левски,

...
Английският бизнесмен Джоузеф Диксън, който иска да придобие футболния Левски,
Коментари Харесай

Диксън излезе с писмо до феновете на "Левски"

Английският предприемач Джоузеф Диксън, който желае да придобие футболния " Левски ", излезе с писмо до почитателите на " сините " по отношение на моментната обстановка в клуба.

В него Диксън декларира, че чака контракта от юристите на " Левски " и чака скоро още веднъж да бъде в София, с цел да стартира своя план, който ще показа в идващите дни. Диксън се обръща и към критиците си, предизвиквайки ги да предложат различна тактика. Той още веднъж акцентира, че вложенията, които желае да направи са за над 240 млн. $.

До почитателите на " Левски " София,

На 8 юни показах на клуба (ПФК " ЛевскиЮ София) документи от основана в Съединени американски щати финансова институция, които включваха избрани периоди, цели и времеви рамки за препоръчаните от мен вложения от над 240 милиона $ на ПФК " Левски " София.

За последния месец чух локални предприемачи, политици, притежатели на клубове, публицисти и някогашни играчи да подлагат на критика обществено оферти от мен план на " Левски ". Дълбоко правя оценка и почитам мнението и теориите им, макар че би трябвало да призная, че някои бяха много комични, само че към момента чакам някой от тях да предложи различна алтернатива или основна финансова поддръжка за клуба, или да излезе със тактика, с която да извади клуба от обстановката, в която е попаднал в последната малко повече от година.

Предизвиквам тези хора, които настояват, че са мощно загрижени за бъдещето на клуба, само че които са стояли и са гледали по какъв начин той изпада във финансов колапс пред очите им, да предложат различна тактика на този, която аз дадох.

Също по този начин провокирам критиците с техните скептични догатки разумно и рационално да обяснят по какъв начин тъкмо задграничен вложител ще успее да " измъкне " нещо в кратковременен проект от организация с негативни финансови потоци, съществени задължения и никакви средства.

Докато очаквам критиците да съберат " концепциите " си и да дадат на почитателите на Левски техните " решения ", бих желал през тази седмица да ви показва нашия проект за " Левски ", който ще ви бъде възложен, с голямата вяра, че локалната администрация и надълбоко вкоренения вътрешен песимизъм няма да блокира, а с това и да попречи тази договорка да бъде осъществена и клубът да получи вяра и стабилен капиталов проект, който заслужава и от който обезверено се нуждае.

Може би общата реакция през последния към месец към препоръчаните от нас вложения в " Левски " София демонстрират на всички доста ясно и тъкмо за какво директните задгранични вложения в България, неповторима и доста красива страна с неограничен капацитет, съставляват толкоз дребна част от Брутния вътрешен артикул.

Продължаваме да чакаме контракта от юристите на " Левски ", който предвид на лимитираното време за подготовка на тима, чакахме да получим и да разгледаме в Съединени американски щати при започване на предходната седмица, до момента в който в същото време уреждаме другите по-комплексни и комплицирани съставни елементи на договорката.

Искрено се надяваме, че това няма да докара до в допълнение отсрочване на по този начин нужната финансова инжекция за клуба.

Очаквам да дойда още веднъж в София доста скоро, с цел да стартираме този план и да върнем този популярен клуб на мястото, на което би трябвало и заслужава да бъде.

Джоузеф У. Диксън

Снимка: Lap.bg

Кандидатът за акциите на " Левски " Джоузеф Диксън счита да влага обилни средства освен в построяването на нов стадион, само че и в построяването на търговски център. Tой разкри проектите си за " синия " клуб и дълготрайните си цели на специфична конференция преди десетина дни.

Тогава Диксън увери, че " Левски " към този момент разполага с нужните банкови гаранции и напълно скоро договорката ще бъде реалност, като ще вложи 250 млн. $.

Мажоритарният притежател на клуба Наско Сираков не участва на брифинга, макар че на формалния уебсайт на клуба бе обявено, че той ще застане паралелно до Диксън пред медиите.

Снимка: Lap.bg

" Сините " са в тежка финансова рецесия от началото на 2020 година, когато поддръжката си за " Левски " отдръпна главният спонсор - компания за лотарийни игри, благосъстоятелност на предприемача с няколко обвинявания от българската прокуратура Васил Божков. Оттогава тимът се устоя най-вече с дарения от почитатели.

Столичният гранд към този момент получи лиценз за присъединяване в Първа лига през сезон 2021/22.

Мистерията към Джо Диксън е огромна. За 31-годишния британец се знае, че е бил на несполучливи проби в ЦСКА като футболист, ръководи две регистрирани във Англия компании със скромни активи и е основен акционер в осмодивизионния британски клуб " Стейнс Таун ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР