Английската Висша лига ще сложи половинчат край на една от

...
Английската Висша лига ще сложи половинчат край на една от
Коментари Харесай

Висшата лига слага половинчат край на една от досадните традиции в шампионата

Английската Висша лига ще постави непълен завършек на една от досадните обичаи в последните две години, а точно колениченето преди началото на всеки мач от шампионата, оповестиха от Футболна асоциация.

Проявата започва през 2020 година, когато бе учредено придвижването Black Lives Matter след гибелта на американеца Джордж Флойд, който бе задушен от служител на реда по време на арест в Щатите. Това провокира сериозен интернационален отзив и се трансформира във водещата акция в битката с расизма.

Обратната страна на палачинката обаче демонстрира, че сходни мероприятия имат единствено кратковременен позитивен резултат. Прекалената дълготрайност води до противоположното и даже постоянно британските клубове стават обект на рецензии по време на интернационалните си мачове.

Борбата с расизма би трябвало да продължи, само че фокусът би трябвало да бъде ориентиран към образованието и останалите практични дейности, вместо да се експлоатира политически.

От сезон 2022/23 във Висшата лига ще забележим опазване на традицията с колениченето единствено в първия кръг, в последния и за финалните в двете национални купи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР