Английската Висша лига работи по план, според който първенството ще

...
Английската Висша лига работи по план, според който първенството ще
Коментари Харесай

В Англия ще подновят мачовете в началото на май

Английската Висша лига работи по проект, съгласно който шампионата ще се възобнови през първата седмица на май и ще завърши до 12 юли . Това заяви в. " Дейли Мейл " през днешния ден. Поне първоначално мачовете ще се играят пред празни трибуни като мярка против разпространяването на COVID-19.

Решението би трябвало да бъде признато в петък, а главната причина за него е заплахата да се изгубят приходи от 762 млн. паунда от тв права . Единствено се изчаква утвърждение от футболната асоциация, държавното управление и здравните служби в страната. Очакванията обаче са да няма спънки. Още повече, че фактически има заплаха от загуба на тези 762 млн., които се чакат от " Скай спортс ", ВТ и интернационалните малките екрани, в случай че до 16 юли не завърши целия сезон в Англия. Именно притежателите на права са притиснали Висшата лига за възобновяване на шампионата допустимо по-скоро, защото към този момент губят клиенти и имат потребност от изясненост по кое време може да излъчват още веднъж дуели.

Затова и е посочена датата 12 юли като оптимална за изиграване на последните турнирни мачове, а в идващите 4 дни - и на плейофите, както и финалът за ФА Къп. За задачата обаче ще бъдат препоръчани редица ограничения - тимовете да имат право да запишат още 4-има играчи и да имат 29 разполагаем, при положение, че някой от тима се разболее от ковид. Мачовете също по този начин ще се играят без публицисти, с минимална защита и допустимо най-съкратен тв екип, също като защитна мярка.

Сериозно се разисква и концепция да се обезпечи оптималната изолираност за футболистите, като до края на сезона те живеят на хотели , надалеч от семействата си.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР