Английската централна банка реши да запази без промяна паричната си

...
Английската централна банка реши да запази без промяна паричната си
Коментари Харесай

Английската централна банка запази паричната си политика без промяна

Английската централна банка реши да резервира без смяна паричната си политика, само че даде обещание да следи деликатно възходящата инфлация, до момента в който английската стопанска система не се възвърне от рецесията, провокирана от пандемията от COVID-19, съобщи Си Ен Би Си.

Комитетът по паричната политика на Английската централна банка гласоподава единомислещо да остави без смяна водещата рента на рекордно ниското ниво от 0,1% и да резервира програмата си за изкупуване на облигации в размер на 895 милиарда паунда.

От централната банка означиха, че „ напредъка на световния БВП е по-силен от плануваното “ по време на предходното съвещание на финансовата институция през май. От АЦБ прибавиха, че световният ценови напън също е повишен.

Английската централна банка съобщи, че от Комитета по паричната политика чакат стопанската система да премине през интервал на мощен напредък и ускорение на инфлацията на целевия ритъм, след който и двата индикатора ще се намалят.

Централната банка е повишила прогнозата си за икономическия напредък на Обединеното кралство за второто тримесечие от 4,25% на 5.5

АЦБ не е променяла паричната си политика от 5 ноември 2020 година, когато увеличи усили размера на програмата си за изкупуване на облигации от 745 милиарда паунда на 895 милиарда паунда. Основната рента от 0,1% пък е непроменена от март 2020 година

Годишната инфлация във Англия се форсира до 2,1%, откакто през април набъбна до 1,5%. Така тя мина целевото ниво от 2% за първи път от близо две години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР