Англия започна участието си на Мондиал 2018 с много трудна

...
Англия започна участието си на Мондиал 2018 с много трудна
Коментари Харесай

Хари Кейн спаси Англия от голям резил

Англия стартира присъединяване си на Мондиал 2018 с доста сложна победа с 2:1 над Тунис. Във Волгоград "трите лъва " се нуждаеха от надвит гол на капитана Хари Кейн в добавеното време на мача, с цел да стигнат до трите точки в първия си мач от група "G ".

Именно Кейн бе и индивидът, който откри резултата в 11-ата минута, а в 35-ата Тунис стигна до тъждество след гол на Фехрадин бен Юсуф от дузпа.

Символичните посетители от Англия започнаха на доста високо движение мача и още във втората минута Джеси Лингард можеше да открие резултата. Деле Али съумя да избие топката наоколо до аутлинията от крайници на бранител на Тунис и тя попадна при Лингард, чийто мощен удар бе избит в корнер от вратаря Моуез Хасен.

Две минути по-късно Рахийм Стърлинг направи непростителен пропуск на празна врата, само че даже и да бе осъществил, попадението щеше да бъде анулирано поради минимална засада на Деле Али.

Натискът на англичаните въпреки всичко докара до резултат в 11-ата минута. Джон Стоунс скочи най-високо при едно центриране от корнер и нанесе компактен удар с глава. Хасен мазета със сетни сили с една ръка топката, само че тя попадна на крайници на непокрития Хари Кейн, който вкара първия гол в мача.

Играчите на Гарет Саутгейт продължиха да бъдат по-активни на терена, само че заплахите за тунизийците ставаха все по-малко. Междувременно на вратата на африканския тим бе осъществена промяна и в 16-ата минута в игра се появи Фарук бен Мустафа, който размени получилия контузия в лявото рамо Хасен.

Сякаш от нищото в 35-ата минута Тунис получи правото да извърши дузпа. При едно центриране отдясно Кайл Уокър удари с лакът в лицето намиращия се зад тила му нападател на тунизийците Фахредин бен Юсеф. Главният арбитър от Колумбия Вилмар Ролдан не се поколеба да отсъди 11-метров удар, въпреки и повторенията да не убедиха, че Уокър преднамерено удря противника си.

Фержани Саси се нагърби с осъществяването на дузпата и с лекост преодоля Джордан Пикфорд за 1:1.

Изравнителният гол подейства отрезвяващо на англичаните и в идващите минути те подвигнаха внезапно оборотите, като на два пъти гредите избавиха вратата на Тунис от второ попадение преди почивката.

Хари Магуайър нацели напречния дирек с параболичен удар с глава, а при добавката негов съотборник не съумя да засече топката от отлична позиция.

В 45-ата минута пас от дълбочина откри Джеси Лингард зад тила на тунизийската защита, само че техничният удар на плеймейкъра откри външната страна на лявата греда на Бен Мустафа.

Второто полувреме стартира по упования метод - с мощен напън на англичаните, който обаче не водеше до чисти голови положения.

Първата в действителност забавна обстановка за "трите лъва " през втората част се откри чак в 79-ата минута, когато англичаните получиха директен свободен удар на границата на наказателното поле. Ашли Йънг се нагърби с осъществяването, само че ударът му мина на към метър над вратата на Тунис.

В 88-мата минута забавна офанзива на Англия по дясното крило приключи с ниско центриране на резервата Рубен Лофтъс-Чийк, само че Джеси Лингард се засуети към точката на дузпата и не съумя да нанесе съдбоносен удар.

Така се стигна до първата минута на добавеното време на срещата, когато възпитаниците на Гарет Саутгейт получиха правото да изпълнят корнер. Топката доближи до непокрития на задната греда Хари Кейн, който с глава вкара втория си гол в мача и донесе успеха на Англия с 2:1.

В класирането в групата водят Белгия и Англия с по 3 точки, до момента в който Тунис и Панама са без актив.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР