Англия приема Италия в двубой от трета група на Лига

...
Англия приема Италия в двубой от трета група на Лига
Коментари Харесай

Англия и Италия излизат един срещу друг в повторение на финала на UEFA EURO 2020

Англия приема Италия в дуел от трета група на Лига А на Лигата на нациите. Срещата на стадион „ Молиню “ в Уулвърхемптън е през днешния ден, 11 юни, от 21:45 часа българско време, като ще се организира пред празни трибуни поради наказването на „ Трите лъва “ за безредиците на почитателите преди финала на UEFA EURO 2020 на „ Уембли “ предходната година.

Именно конфликтът за трофея през лятото на 2021 бе и последната публична среща сред двата състава. Тогава „ Скуадрата “ разплака британците след тъждество 1:1 в постоянното време и продълженията и триумф с 3:2 след осъществяване на дузпи. Англичаните започнаха акцията си в тазгодишното издание на Лигата на нациите с изненадваща загуба от Унгария с 0:1, преди да избегнат второ следващо проваляне, този път от Германия, стигайки до късно изравнително попадение на Хари Кейн, негов юбилеен гол номер 50, в Мюнхен.

От своя страна, воденият от Роберто Манчини отбор би трябвало да започва още веднъж от нулата по сходство на 2017, когато не съумя да се класира за Мондиала в Русия. Италианците бяха разочаровани още веднъж, този път от Северна Македония, и няма да играят за втори следващ път на международно състезание – тази година шампионатът ще се организира в Катар сред ноември и декември. Съставът направи тъждество 1:1 с Германия в първия си мач в Лигата на нациите, а по-късно победи над Унгария с 2:1 и оглавява групата с актив от четири точки. Англичаните са последни с един пункт, до момента в който Унгария и Германия, които играят в другия дуел в събота вечер, са надлежно с три и две точки.

Италия в исторически проект играе добре с Англия, като е изгубила едвам два от последните си 15 мача с „ Трите лъва “ във всички шампионати, печелейки седем от тях и завършвайки наедно в шест други. Отборът отстъпи на британците с 0:2 през юни 1997 и с 1:2 през август 2012 в другарски срещи. В публични, „ Скуадрата “ е отстъпила единствено един път на противника в девет мача, при пет победи и три равенства – загуба с 0:2 в международна подготовка през ноември 1977.

Англичаните ще играят за пети път на „ Молиню “, като предходните четири са в интервала сред 1891 и 1956 години. В най-скорошния дуел през 1956 съставът разрушава Дания с 5:2 след хеттрик на Томи Тейлър и две попадения на Дънкан Едуардс. Англия има единствено една победа в последните си пет мача в Лигата на нациите (1 тъждество и 3 загуби), до момента в който Италия е изгубила едвам един от последните си 12 дуела в шампионата (5 победи и 6 равенства).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР