Ангела Меркел завърши днес 16-те си години като германски канцлер

...
Ангела Меркел завърши днес 16-те си години като германски канцлер
Коментари Харесай

Меркел с предупреждение към Шолц при предаването на властта

Ангела Меркел приключи през днешния ден 16-те си години като немски канцлер с формалното предаване на поста на приемника си Олаф Шолц в постройката на канцлерството в Берлин, съобщи ДПА.

"Поемете ръководството на тази институция и работете за най-хубавото на нашата страна. Пожелавам Ви шанс ", сподели Меркел на своя правоприемник, който до момента беше неин вицеканцлер и финансов министър, отбелязва Франс прес.Тя предизвести Шолц, че работата може да се окаже изпълнена с провокации. "Ако обаче методите към нея с радостно сърце, това може да се окаже за Вас една от най-прекрасните задания, а точно - да носите отговорност за нашата страна ", сподели Меркел.

"Това ще бъде едно ново начало за страната ни. Искам да направя всичко за постигането на тази цел ", съобщи 63-годишният Шолц малко преди Ангела Меркел да напусне канцлерството, изпратена с овации от чиновниците там.

Новото лявоцентристко държавно управление на Германия бе публично образувано. Шестнадесетте министри, които са представители на Германската социалдемократическа партия (ГСДП), на партията на "Зелените " и на Свободната демократическа партия (СвДП), бяха публично назначени от президента Франк Валтер-Щайнмайер на гала в двореца "Белвю " в Берлин. След това те се върнаха в Бундестага, където поставиха клетва.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР