Ангела Меркел призова САЩ да изнасят ваксини срещу коронавирус, произведени

...
Ангела Меркел призова САЩ да изнасят ваксини срещу коронавирус, произведени
Коментари Харесай

Ангела Меркел призова САЩ да изнасят ваксини срещу коронавирус

Ангела Меркел прикани Съединени американски щати да изнасят ваксини против ковид, създадени в Щатите, откакто отхвърлиха апела за отпадането на патента върху тях, заяви, базирайки се на Франс прес. След като част от американското население е имунизирано, се надявам, че можем да достигнем до свободен продан на съставни елементи и отваряне на пазара на ваксини, сподели немският канцлер след диалозите с водачите на Европейски Съюз. Тя добави, че Европейски Съюз е изнесъл огромна част от създадените на територията на Съюза ваксини и това би трябвало да бъде предписание.  

Меркел повтори, че се опълчва на апелите към фармацевтичните компании да се откажат от отбраната на интелектуалната благосъстоятелност за имунизациите.

Не мисля че отводът от патент е решение за даване на повече ваксини на повече хора, сподели немският канцлер.

Меркел акцентира, че нововъведенията не би трябвало да бъдат отслабени, тъй че не могат да бъдат открити бързи акомодации за нови разновидности на вируса.

Отбелязвайки, че имунизациите са мощно чувствителни артикули, Меркел добави, че производителите към този момент работят за увеличение на потенциала на произвеждане, в това число посредством лицензионни партньорства.

Президентът на Франция Еманюел Макрон се причисли към апела на немския канцлер Съединени американски щати да анулират рестриктивните мерки си върху износа на ваксини против Covid-19 и съставките, нужни за производството им. " Спешността не е в патентите, а в производството на повече ваксини и по-голяма взаимност ", акцентира Макрон.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР