Ангела Меркел и Владимир Путин Германската канцлерка Ангела Меркел каза,

...
Ангела Меркел и Владимир Путин Германската канцлерка Ангела Меркел каза,
Коментари Харесай

Меркел: Русия носи съвместна отговорност за химическото нападение в Сирия


Ангела Меркел и Владимир Путин

Германската канцлерка Ангела Меркел сподели, че Русия като съдружник на сирийското държавно управление носи взаимна отговорност за химическото нахлуване в Източна Гута по-рано този месец, само че акцентира, че има намерение да продължи разговора с съветския президент Владимир Путин, съобщи Ройтерс.

" Знаем, че що се отнася до нападението с токсичен газ в Сирия, Русия като съдружник на (президента Башар) Асад носи взаимна отговорност, в това няма подозрение, само че въпреки всичко е значимо да продължим да беседваме с Русия ", съобщи Меркел на конференция с новозеландската министър-председателка Джасинда Ардърн и добави, че чака да се срещне с Путин в близко бъдеще.

Германският държавен представител Щефен Зайберт сподели, че Меркел и Путин са разискали по телефона по какъв начин да се даде подтик на политическия развой за прекъсване на спора в Сирия. По думите му двамата водачи са се " съгласили, че политическият развой би трябвало да бъде в центъра на напъните за прекъсване на продължаващия от години кървясъл спор ".

Путин е споделил на Меркел, че предвожданите от Съединени американски щати въздушни удари в Сирия са нарушили интернационалното право и са навредили на мирния развой.

Двамата са изтъкнали " значимостта от осъществяване на обширно и обективно следствие от намиращата се в Сирия задача на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) ".

" И двете страни показаха подготвеност да спомагат за обновяване на политическо-дипломатическите старания по сирийския въпрос... и да продължат двустранните контакти в тази връзка ", съобщи Кремъл.

Путин и Меркел също по този начин са обменили отзиви по въпроси, свързани с осъществяването на плана " Северен поток 2 ".

Германия има специфична посредническа роля, която й разрешава да държи отворен прозореца за разговор с Русия по сирийската рецесия, сподели в същото време немският външен министър Хайко Маас, представен от Ройтерс.

Говорейки на конференция с Берлин дружно с гостуващия канадски външен министър Кристия Фрийланд, Маас уточни, че блокираният сирийски кротичък развой ще бъде предмет на полемика на срещата на външните министри от Г-7 в Торонто през уикенда.

" Трябва да използваме този миг, с цел да задвижим още веднъж политическия развой, - сподели той за идната среща, на която Русия няма да участва. - " Ние се нуждаем и от Русия за този разговор ", добави Маас, намеквайки, че обичайно околните връзки на Берлин с Москва могат да улеснят тази цел.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР