Ангела Меркел и Доналд Тръмп Германският канцлер Ангела Меркел ще

...
Ангела Меркел и Доналд Тръмп Германският канцлер Ангела Меркел ще
Коментари Харесай

Макрон и Меркел ще се срещнат последователно с Тръмп през април


Ангела Меркел и Доналд Тръмп

Германският канцлер Ангела Меркел ще замине за Вашингтон за среща с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп на 27 април, съобщи Асошиейтед прес.

Говорителката на немското държавно управление Улрике Демер заяви, че двамата водачи ще обсъдят " двустранни въпроси и, несъмнено, провокациите пред външната политика и политиката на сигурност ".

Френският президент Еманюел Макрон ще посети Съединени американски щати броени дни по-рано. Той е предстоящ във Вашингтон на 24 април, отбелязва АП.

Европейските водачи се пробват да запазят съглашението сред международните сили и Иран за нуклеарната стратегия на Техеран.

Тръмп даде обещание да изтегли Съединени американски щати от подписаното през 2015 година съглашение до 12 май, в случай че в хода на договаряния с присъединяване на английски, френски и немски представители не бъдат поправени сериозните, съгласно него, дефекти в текста.

Бъдещето на това съглашение ще зависи от триумфа на намесата в последната минута на европейски водачи.

Макрон и Меркел евентуално ще са последните задгранични ръководители, подкрепящи съглашението, които ще се видят с Тръмп преди оповестения от него краен период.

Европейците желаят също да Европейски Съюз да остане отвън митата на Съединени американски щати върху вноса на стомана и алуминий.

Меркел и Тръмп са на разнообразни позиции по редица стратегически въпроси като свободната търговия, имиграцията и климата, показва Франс прес.

Тръмп насочи нападки против Германия и по-специално канцлера Меркел преди и след избирането си на президентския пост поради комерсиалния остатък на страната, заплаши автомобилния бранш с по-високи мита и разкритикува приема на бежанци след 2015 година

Берлин още чака изпращането на нов дипломат на Съединени американски щати, повече от година след встъпването в служба на Тръмп, отбелязва Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР