Ангел Караматев, по известен като пловдивският Ястребовски (по филма с

...
Ангел Караматев, по известен като пловдивският Ястребовски (по филма с
Коментари Харесай

Пловдивски Казанова прелъстил и измамил с крупни суми и схеми 2 наивни дами

Ангел Караматев, по прочут като пловдивският Ястребовски (по кино лентата с Тодор Колев), се изправи през днешния ден за следващ път пред магистратите от Районен съд - Пловдив. На днешното разпоредително съвещание трябваше да стане ясно дали Караматев ще признае виновността си и делото ще се гледа по съкратена процедура, или то ще протече по общия ред с разпит на очевидци. В правосъдната зала стана ясно, че той не признава обстоятелствата и събитията в обвинителния акт и то ще протече по общия ред с приканване на очевидци.

Ужилената с над 35 000 Атанаска Спасова е предявила цивилен иск за възобновяване на цялата сума от 36 497 лв.. За момента са възобновени 1000 лв.. Адвокат Кръстев, представляващ отбраната на Караматев оспори този иск и също пожела делото да премине с приканване на очевидци.

Ангел Караматев, напомнят сътрудниците от trafficnews.bg, беше задържан през месец декември 2020 година. Той употребявал разнообразни сюжети, с цел да измъкне огромни суми от наивници, които пък от своя страна се надявали на огромна и бърза облага. Представял се за върховен чиновник в разнообразни ведомства, като най-често влизал в ролята на действен служащ от ДАНС. 37-годишният Караматев съумял да ги " опари " с общо 254 689 лв.. Пловдивският Ястребовски поддържал близки връзки с 21-годишна жена.

Той я заблудил, че работи в Държавната организация " Национална сигурност ", като ѝ посочил документ, наподобяващ служебна карта. Ангел съумял да оплете младата си другарка, потвърждавайки, че желае да живеят дружно. Освен това разкрил пред нея концепциите за свои бизнес планове – да отвори компания за бързи заеми и посланичество на комерсиално сдружение на негови сътрудници от чужбина. Той даже я убедил, че би трябвало да изтегли заем вместо него, защото бил държавен чиновник. Казал също, че има достъп до банкова сметка с влог от няколко милиона лв., само че за усвояването на тези пари, трябвало да се внесат банкови гаранции.

Караматев " ужилил " и още една жена, след което се снабди с второ обвиняване за машинация. Именно за него той трябваше да дава отговор през днешния ден. Този път Ангел се показал като Александър и по думите му имал охранителна компания и е представител на задграничен бизнес сътрудник, който обзавеждал офис у нас. Той и потърпевшата жена се срещнали посредством интернет уебсайт, като по-късно се срещнали и онлайн. В тази връзка заблудил дамата, че бил закупил оборудването за офиса, само че не му достигали пари за безценен мобилен телефон. Дамата взела подобен на лизинг и го дала на обвинения. По негово гледище и със същата версия, той изискал още два скъпи телефона. Жената нямала опция да ги закупи на свои име. Тя помолила две нейни приятелки да създадат това и обвиненият получил желаните мобилни апарати.

Впоследствие той я заблудил и изискал пари за лекуване на дете в чужбина. Те били за разкриване на банкови сметки, за заплащане на осигуровки и за неустойки за освобождение от охранителната компания, което не отговаряло на истината.

Жената изтеглила няколко заема, а по този начин също желала пари от родителите си и нейни познати, които й предоставяли сумите, а тя ги давала на обвинения. Караматев ги харчел за персонални потребности. Когато потърпевшата почнала да си желае парите, той престанал да си подвига мобилния телефон. Установено е, че общата породена щета на потърпевшата и нейните близки е в размера на 36 493 лв.. Обвиняемият не е възстановил парите. По делото са разпитани голям брой очевидци, осъществени са разпознавания, очни ставки и други

Следващото съвещание по делото е планувано за 28 февруари.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР