Анегрет Крамп-Каренбауер планира да подаде оставка като председател на Християндемократическия

...
Анегрет Крамп-Каренбауер планира да подаде оставка като председател на Християндемократическия
Коментари Харесай

Сочената за наследник на Меркел може да не се кандидатира за канцлер

Анегрет Крамп-Каренбауер възнамерява да подаде оставка като ръководител на Християндемократическия съюз (ХДС) по-късно тази година. Това разгласи представител на партията в известие, представено от " Блумбърг ".

Освен това Крамп-Каренбауер няма да се кандидатира за канцлер от ХДС на идващите избори. Говорителят разясни, че тя има вяра, че постовете водач на партията и канцлер на Германия би трябвало да се държат от един и същи човек. " Поради тази причина Анегрет Крамп-Каренбауер разгласи, че няма да се кандидатира за канцлер ", означи представителят.

Тя ще провежда процеса по желание на претендент през лятото. Тя също ще приготви партията за бъдещето и по-късно ще се отдръпна.

По-късно през днешния ден Крамп-Каренбауер ще даде конференция.

Според източник Меркел желае Крамп-Каренбауер да остане министър. В момента тя е министър на защитата.

Крамп-Каренбауер пробва да утвърди контрола си върху партията, откакто консерваторите в Тюрингия се договориха с крайнодясната " Алтернатива за Германия " за избирането на локалния министър председател, написа Дневник бг.

Според източник " от средите на ХДС " Крамп-Каренбауер желае " да провежда процеса по кандидатиране за канцлер, да приготви партията за бъдещето и по-късно да съобщи председателството на партията ", написа " Франкфуртер алгемайне цайтунг ".

Според сп. " Шпигел " Крамп-Каренбауер е направила тези мнения на заседание на президиума на ХДС тази заран. Източници на същото издание изясняват, че съгласно нея в част от партията има необяснима връзка с " Алтернатива за Германия " и " Левите " - нещо, на което тя твърдо се опълчва.

Анегрет Крамп-Каренбауер се разглеждаше като правоприемник на Меркел на канцлерския пост.

Възникналият през последните няколко дни скандал в немската провинция Тюрингия отслаби позициите на Крамп-Каренбауер. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР